Lachende en bezwete gezichten op de trainingen met de keepers op zondagochtend

Het is genieten op het veld tijdens de zondagochtend. Langs de lijn is het ook altijd prettig vertoeven voor de ouders die de verrichtingen van hun keepende zonen of dochters aanschouwen. Soms zijn we erg streng, en soms krijgen de keepers juist een compliment in welke vorm dan ook als bevestiging dat ze op de goede weg zijn. Beter worden vergt concentratie en focus. Twee woorden die de keepers bij Keeping the Zero wel kunnen dromen. Heb je dit niet als je gaat trainen, dan is de training eigelijk verloren en ben je alleen maar bezig geweest. Het opleiden en ontwikkelen van de keepers staan centraal, daar zetten we samen ons beste beentje voor voort.

Bij de eerste trainingsgroepen van 9 uur op zondag 7 april was het Mark Woortmeijer die de beker mee naar Tolbert kon nemen. De  11 jarige Mark speelt bij TLC uit Leek en zien we sinds mei 2017 iedere week op de zondag. Mark wilde eigenlijk wel eerder met ons trainen, de agenda liet dat echter niet toe. Toen we zijn gestart met de zondagstrainingen in 2017 was Mark er dus als de kippen bij. En wat is het heerlijk om met Mark te mogen trainen, om onderdeel te mogen zijn van zijn ontwikkeling. Mark is van het type hard werken, je best doen, niet zeuren, en weer door naar de volgende bal. We zijn samen hard bezig om heel erg goed te worden. Soms gaat het beter, en soms even wat minder. Niet in paniek raken, want dat is inherent aan beter worden. Fouten moet je juist maken om beter te worden. Als keeper krijg je ook wel eens een tikje. Ook daarin laat Mark zien dat hij gewoon doorgaat en werkt aan zijn missie om een betere keeper te worden. Keepen is niet denken maar doen. Dat denken vergeet Mark steeds meer waardoor hij ook steeds meer ballen gaat pakken.

Mark Woortmeijer, TLC

Tijdens de trainingsgroepen van 10.15 uur op de zondag wordt het nivo ook steeds hoger. Dat nivo bepalen de keepers zelf. Door de keepers waar ze mee trainen, hoe serieus er wordt gewerkt, en welke ontwikkeling ze zelf doormaken, wordt het nivo omhoog getild. Daarnaast lachen we ook wat af tijdens een rustmoment, even tussendoor of voor en na afloop van de training. Jelmer Hofstede is een van de keepers die er vanaf de start van Keeping the Zero in 2014 al bij is. Jelmer, spelend bij Velocitas 1897, volge als 10 jarige keeper zijn eerste training in 2014. Inmiddels hebben we Jelmer niet alleen de hoogte in zien gaan, zijn ontwikkeling heeft ook een mooie curve omhoog laten zien. Uiteraard niet recht omhoog, dat is logisch, maar de hardwerkende Jelmer doet er alles aan om iedere week beter te worden. Nagenoeg gene training missend zien we de goedlachse Jelmer iedere zondag. Dat er tijdens de trainingen ook vriendschappen ontstaan met andere keepers is alleen maar mooi. Keepers hebbende belangrijkste positie in het elftal, wat ook nog eens heel erg veel verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Jelmer ging nam de beker dan ook verdient mee naar huis.

Jelmer Hofstede, Velocitas 1897

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.