Keepers plukken de vruchten van het opleiden

Iedere week staan we met 130 keepers op het veld om ze op te leiden tot betere keepers. De keepers en keepsters hebben de leeftijd tussen de 7 jaar en de 24 jaar. De persoonlijke ontwikkeling staat daarbij altijd centraal. Tenslotte kiezen de keepers er bewust voor om extra trainingen te volgen. De ene keeper slaat een training met zijn team bij de club over, de andere keeper kan het zo organiseren dat hij of zij gewoon een extra ontwikkelmoment heeft. Mooi is het dan ook voor de trainers dat er animo is voor de belangrijkste positie in het veld. Want dat hebben de keepers sowieso!

Tijdens de vrijdag trainingen van 5 april j.l. was het weer genieten op het veld met weer een specifiek thema dat centraal stond, aangedragen door het huiswerk die de keepers maken.

De keepers plukken dan ook de vruchten van de persoonlijke aandacht die ze krijgen, het opleiden van keepers is tenslotte wat als rode draad door alle trainingen loopt. Gewoon maar een beetje trainen is er natuurlijk niet bij. Bij de eerste trainingsgroepen was het de 9 jarige Hidde Brouwers (geboren in 2010) die de beker voor talentontwikkeling mee naar huis kon nemen. Hidde keept zijn wedstrijden bij Grijpskerk in het gelijknamige dorp. We zien hem sinds november iedere week op de vrijdag training van 17 uur. Hidde is al groot voor zijn leeftijd, toch heeft hij gemerkt dat dat niet altijd een voordeel hoeft te zijn. Vol aandacht volgt Hidde dan ook de trainingen om zo de baas te kunnen zijn in iedere situatie. Hij wil gewoon beter worden, dat is dan ook waar we samen kei- en keihard aan werken. Dat de beker bij hem in zijn handen belandt is een beloning voor zijn inzet en ontwikkeling. De komende periode zal hij weer nieuwe stappen gaan maken waar hij trots op zal zijn.

Hidde Brouwers, Grijpskerk

Bij de trainingsgroepen van 18.15 uur op de vrijdag was het de 11 jarige Aaron Wanki (geboren in 2007) die de beker mee naar huis nam. Aaron keept zijn wedstrijden voor het Groningse Velocitas 1897 in het Stadspark. We zien Aaron al wat langer op de trainingen, sinds juni 2016 trekt hij iedere vrijdag zijn handschoenen aan om weer een nieuwe stap in zijn ontwikkeling te kunnen zetten. Het proces van beter worden is echt mooi als je daar onderdeel van mag uit maken. Zo kijken we kritisch naar alle keepers, en zien we wat ze er voor doen om weer een nieuwe stap te kunnen maken. Dat die ontwikkeling niet in 1 rechte lijn naar boven gaat kan Aaron alleen maar beamen. Stormachtig ontwikkelde hij zich en werd beter en beter. Tot het moment kwam dat hij het gevoel had alsof het niet meer zo lekker ging. Dan pas staan de echte winnaars op. Daar is Aaron er 1 van. Nog harder werkend zette hij alles op alles om zich verder te kunnen ontwikkelen. We houden van die werklust en zien hem de ontwikkeling doormaken die we graag zien. Daarnaast zien we Aaron nagenoeg op iedere keepersdag en zien we hem ook weer bij ons keeperskamp in de zomervakantie. Er zijn overigens nog maar 4 plekken vrij voor het Keeperskamp 2019. Morgen komen de talenten aan bod die zondag de bekers mee naar huis hebben genomen.

De volgende trainingen zijn vrijdag 12 april en zondag 14 april.

Aaron Wanki, Velocitas 1897

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.