Marijn Klomp op stage bij SC Heerenveen

Wat is het toch mooi om keepers te mogen ontwikkelen. Beter worden is een proces, dat geldt voor iedere keeper. En sterker nog, het proces van beter worden houdt nooit op. Er zijn altijd onderdelen waar je nog beter in kunt worden, hoe goed je ook bent.

Dat geldt ook voor de bij FC Assen keepende Marijn Klomp (geboren in 2009). We zagen hem voor het eerst in april 2018, toen kwam hij op Corpus den Hoorn voor een proeftraining. Na die training wist hij het wel, hij dacht dat hij zich samen met ons wel kon ontwikkelen tot een betere keeper. Zo gezegd zo gedaan, wekelijks stapt hij bij zijn vader of moeder in de auto om van Assen naar Groningen te rijden en te trainen op Topsportcomplex Corpus den Hoorn. Sinds juli 2018 traint hij zelfs op de vrijdag als de zondag. We maken plezier tijdens de trainingen, als rode draad geldt echter dat we keepers opleiden. Fanatiek als hij is doet hij er dan ook alles aan om beter te worden.

Marijn Klomp tijdens een keepersdag

Dat beter worden gaat met horten en stoten, we kijken echter naar het proces. Als het proces eenmaal in gang is gezet, zorgen we ervoor dat er continue prikkels worden afgegeven zodat de keepers hun doelen kunnen nastreven. De trainers zijn tenslotte een hulpmiddel. Niet meer dan dat. De keepers moeten het zelf doen, en belangrijker, zelf graag willen.

SC Heerenveen volgt de verrichtingen van de keepers natuurlijk ook. Nadat Vincent Hut (bekijk hier het artikel) al de overstap maakte naar de Friese eredivisionist na een succesvolle trainingsstage (Vincent speelt sinds dit seizoen in de Onder 11 van SC Heerenveen), heeft SC Heerenveen Marijn uitgenodigd voor een trainingsstage om zo mogelijk een plekje te verdienen in de Onder 11 van SC Heerenveen voor volgend seizoen.

De technische staf wenst vooral Marijn heel erg veel plezier.

Marijn Klomp

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.