Keepers timmeren aan de weg

Een keeper timmert het liefst zijn doel dicht. Dan weet hij of zij tenminste zeker dat er geen enkele bal in het net gaat. De keepers trainen alsof hun leven er vanaf hangt. Dat begint al bij de jongste keepers van 7 jaar. Het besef dat ze er alles aan moeten doen om een tegendoelpunt te voorkomen wordt steeds meer letterlijk opgevat. Soms met gevaar voor eigen leven worden mooie reddingen gemaakt. Het is dan ook een mooi schouwspel om de trainingen van de keepers te volgen.

De keepers timmeren aan de weg, niet voor niets komen ze iedere week naar Groningen om zich te ontwikkelen tot een betere keeper. Bij de eerste trainingsgroepen van zondag 24 maart j.l. nam de goedlachse Jimi Meijer de bokaal voor talentontwikkeling terug mee naar Zuidlaren, waar hij ook zijn wedstrijden speelt. Jimi, geboren in 2011, zagen we voor het eerst tijdens een proeftraining in november van 2018. Nog maar kort geleden gaat de als “Batman” bekend staande Jimi iedere zondag vol enthousiasme naar de trainingen. Die naam Batman dankt hij aan zijn prachtige muts die hij op heeft gehad toen het nog erg koud was. Na die eerste training was Jimi er wel over uit dat hij er alles aan wilde doen om beter te worden. De pas 7 jarige Jimi zien we stappen maken waar we blij van worden. Steeds sneller kan hij zich in het doel verplaatsen om de ballen uit zijn doel te ranselen.

Jimi Meijer

Bij de tweede trainingsgroepen van zondag was het de bij Nieuw Roden keepende Robin Pit die de beker trots in ontvangst nam. Robin, geboren in 2006, zien we sinds oktober iedere zondag op het veld. Robin is bevat door het keepersvirus. Hij doet dan ook niets liever dan zijn goal hermetisch afsluiten. Dat gaat hem dan ook steeds beter af. Altijd goed gehumeurd is hij op de trainingen, als hij een keer niet kan op zondag traint hij zoveel mogelijk op de vrijdag. Zo doet hij er alles aan om de volgende stappen te zetten die nodig zijn om beter te worden. De tips die hij van de trainers krijgt en de handelingen die hij bij de andere keepers ziet snuift hij dan ook gretig op. Een mooie beloning voor beide jeugdige doelmannen die zich de komende maanden verder zullen gaan ontwikkelen.

De volgende trainingen zijn op vrijdag 29 maart en zondag 31 maart a.s.

Robin Pit

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.