De zondagtrainingen met bevlogen keepers

Iedere zondagochtend staan de keepers weer op het veld om zich te kunnen meten met andere keepers in verschillende trainingsgroepen. Het is een genot om naar te kijken. De keepers komen uit de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en inmiddels ook Noord Duitsland. De keepers willen immers beter worden, de bevlogenheid spat er dan ook af.

Tijdens de eerste trainingsgroepen was het de bij Feanstars (Surhuisterveen) keepende Sander Zuidema die de beker mee naar Friesland kon nemen. De keepers bepalen zelf hoe goed ze worden. De trainers kunnen ze op het juiste spoor zetten. Uiteindelijk bepalen ze zelf hoe snel de trein van het ontwikkelen gaat. Sander, geboren in 2007, traint niet alleen serieus en gedreven, hij maakt ook nog eens de nodige grappen. Plezier is de basis als het om ontwikkelen gaat.

Sander Zuidema

Bij de tweede trainingsgroepen was het de bij Lycurgus keepende Rik Leenstra die de beker mee naar huis kon nemen. Zo bleef er toch nog een beker in de stad. Rik, geboren in 2004, traint al een tijdje bij ons. In januari 2016 melde hij zich aan, dat is alweer drie jaar geleden. Hij begon op de vrijdag, toen we ook op zondag gingen trainen maakt hij de overstap naar de zondag. Soms komt dat wat beter uit. Het is heerlijk om met Rik te trainen, hij kijkt naar de andere keepers, luistert naar de tips van de trainers en doet alles met opperste concentratie.

De volgende trainingen zijn op vrijdag 8 maart a.s.

Rik Leenstra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.