De vonken vliegen er af bij de trainingen met de keepers

Dat we iedere week keepers ontwikkelen is te zien op het veld. Zowel in de trainingen als de wedstrijden. Steeds vaker zijn de keepers in staat de felbegeerde ZERO te houden of zoveel mogelijk ballen uit het doel te ranselen. Als je echt beter wilt worden gaat hem om details. Het voorkomen van doelpunten is de rode draad in de keepersopleiding van Keeping the Zero. Met enthousiasme en energie vlogen de vonken er dan ook weer af.

Bij de trainingen van vrijdag 1 maart vlogen de vonken er dan ook weer af. Bij de 1e trainingsgroepen was het Alex van der Bel (geboren in 2008) die de wisselbeker voor talentontwikkeling en talentstimulering mee naar Sappemeer kon nemen. Alex speelt zijn wedstrijden voor HSC. Alex, geboren in 2008 is al sinds september 2016 tussen de andere talenten op het veld te vinden om beter te worden. Soms met een pijntje is hij er dan toch. Keepers geven immers nooit op. Opgeven is geen optie. Dat de goedlachse Alex plezier in het keepen heeft is wel duidelijk, met passie laat hij dan ook zien waarvoor hij wekelijks traint.

Alex van der Bel

Bij de tweede trainingsgroepen op vrijdag 1 maart was het de bij de Heracliden spelende Xander Spriensma (geboren in 2004) die de beker mee naar Uihuizermeeden kon nemen. Xander stapt sinds juni 2016 wekelijks in de auto om de trainingen in Groningen te kunnen volgen. Het keepersbloed zit ook een beetje in de familie. Zijn oudere broer Marwin traint op de zondagochtend. De ontwikkeling van Cander blijft dan ook niet onopgemerkt. In de traininsgomgeving laat hij zien dat hij het maximale uit zichzelf wil halen. Dat niet alles gelijk lukt is logisch, het gaat om de wil om te leren. We werken aan de details. Dat vraag nauwkeurigheid en precisie.

De volgende trainingen zijn op zondag 3 maart.

Xander Spriensma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.