De wekelijkse trainingen met keepers werpen hun vruchten af

Iedere week staan we op de vrijdag en zondag met 124 keepers op het veld. Gewoon omdat we samen genieten van het voorkomen van doelpunten. We hebben lol, plezier en we trainen om betere keepers te worden. Plezier en ontwikkelen gaan altijd samen.

Tijdens de laatste vrijdag trainingen was het bij de eerste keepersgroepen de in Gieterveen woonachtige Luna Spin (2008) die de beker wederom mee naar huis kon nemen nadat ze hem kort voor de winterbreak ook al onder haar arm had meegenomen. Luna is een van de meiden die laat zien dat je door goed en geconcentreerd te trainen de stappen kunt maken naar een betere keeper. Het proces is dan ook nog lang niet ten einde, sterker nog, we zijn pas begonnen. Luna speelt haar wedstrijden voor SJO ZVC.

Luna Spin samen met Feike Spoor, Andre Wolfs en Chris Weggemans

Bij de tweede keepersgroepen op de vrijdag was het de steeds beter wordende Thomas Cako (2001) die de beker mee naar huis kon nemen. Thomas speelt zijn wedstrijden voor het Groningse Helpman. Een van de dingen waar Thomas aan werkt is zijn trap. Goed kunnen trappen is steeds belangrijker als keeper. Thomas is dan ook steeds beter in staat de bal daar neer te leggen waar hij maar wil. Dat Thomas daarnaast ook steeds gretiger wordt is een compliment die hij dan ook terecht krijgt. Continu wordt Thomas geprikkeld om het beste uit zichzelf te halen.

Thomas Cako samen met Gaby Hemsens, Mats Roorda, Sander Mulder en Andre Wolfs

Bij de zondag groepen die als eerste starten wordt het steeds gezelliger. En de vonken vliegen er dan ook steeds meer af. Xander Dirks, spelend voor HFC’15, nam de beker mee naar huis. Xander, geboren in 2008, maakt naast de nodige grappen tijdens de training ook een goede ontwikkeling door. Zo laat hij zien dat hij door de juiste instelling in combinatie met plezier zich ontwikkeld tot een betere keeper.

Xander Dirks samen met Feike Spoor, Andre Wolfs en Bas Runhart

Bij de keepersgroepen die op zondag het weekend afsluiten was het de ook al bij HFC’15 keepende Yoran Nienhuis (2006)die de beker voor de tweede keer in korte tijd mee naar huis kon nemen. In de omgeving waar hij nog meer geprikkeld wordt was het even aanhaken. Maar inmiddels laat hij zien dat hij zich kan optrekken aan zijn trainingsomgeving. We dagen de keepers tenslotte steeds uit, als we denken dat ze er aan toe zijn kijken we hoe het gaat als ze met andere keepers trainen. Dan is het aan hun om te laten zien wat ze willen. De beker ging dan ook terecht mee met Yoran.

De volgende trainingen zijn op vrijdag 1 maart en zondag 3 maart as.

Yoran Nienhuis samen met Sebastiaan Kooistra, Justine vd Werf, Patrick Siepel, Feike Spoor en Andre Wolfs

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.