Keepers met passie op de zondagochtend

Keepers hebben altijd passie. Ze spelen met passie en ze trainen met passie. De keepers die op de zondag trainen staan lekker vroeg op en zijn zo gretig dat ze altijd eerder komen om hun vrienden weer te zien en lekker te kunnen trainen. Vrienden worden nl. ook gemaakt tijdens de trainingen. Bij het sporten gaan plezier en ontwikkeling altijd samen als je de passie er aan toe kunt voegen.

Bij de eerste keepersgroepen van zondag 2 december was het alweer een meid die de beker in ontvangst kon nemen. Deze zondag was het Leonie Terpstra die de beker mee naar huis kon nemen. Leonie (geboren in 2008) speelt haar wedstrijden voor FC Grootegast. We zagen haar voor het eerst als leergierige keeper tijdens een proeftraining in april van dit jaar. Ze besloot samen met haar ouders dat het te leuk was, en dat ze veel kon leren. Sinds die tijd zien we haar iedere week op het veld. Steeds beter kan ze situaties inschatten, is ze niet bang voor de bal en pakt ze ballen steeds beter vast. Iedere week weer en klein stapje vooruit maken is wat we graag zien. Leonie laat zien dat je dat kunt als je gewoon je best doet.

Leonie Terpstra

Bij de volgende keepersgroepen was het echt heerlijk trainingsweer. Het regende heel zachtjes wat de trainingsomstandigheden echt perfect maakte. Yoran Nienhuis, spelend bij HFC’15 ging uiteindelijk met de wisselbeker naar huis. Yoran zagen we voor het eerst in augustus 2016. De tijd gaat snel, want dat is alweer ruim twee jaar geleden. De “grote” Yoran laat zien dat hij graag wil trainen, en daarnaast graag een betere keeper wil worden. Geboren in 2006 speelt hij al een jaar eerder dan gebruikelijk in de Onder 15, dat is een mooie ontwikkeling. Meer weerstand betekend dat je je sneller kunt ontwikkelen. Je moet nl. sneller handelen in alle situaties. Yoran traint niet alleen erg graag, het is ook nog eens heerlijk om met hem te mogen trainen. De beker is dan ook een mooie beloning voor de ontwikkeling die Yoran momenteel doormaakt.

Yoran Nienhuis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.