De laatste trainingen van 2018 zijn geweest, uitkijken naar de trainingen na de winterbreak

Afgelopen vrijdag en zondag waren de laatste trainingen met de keepers van 2018. De komende weken even tot rust komen en genieten van vrienden, familie en andere dingen dan keepen. Gewoon even geen voetbal. Opladen voor de tweede seizoenshelft. Natuurlijk gaan we in 2019 weer gewoon verder met het opleiden van keepers in Groningen.

Tijdens de vrijdag training van 7 december was het bij de eerste groepen dikke pret. De regen viel namelijk letterlijk met bakken tegelijk uit de lucht. Dat bracht ons tot “wie kan het verst een buikschuiver maken”, fantastisch om de keepers met zoveel plezier op het veld te zien ondanks de vele regen.

De bij Muntendam keepende Quinten Burgler, ging na deze natte training met de wisselbokaal naar huis. Quinten, van 2008, besloot in juni van dit jaar dat hij serieus wat stappen wilde maken in zijn ontwikkeling als keeper. Wekelijks wilde hij zich meten met de andere talenten, zich daaraan optrekken, tips van de trainers tot zich nemen om zich zo te kunnen ontwikkelen. Steeds beter is Quinten in staat meer uit zichzelf te halen. Niet dromen maar met agressie en passie ballen tegenhouden en goals voorkomen. De ontwikkeling die Quinten doormaakt is ook te zien in zijn focus en dus in zijn plezier. Voor ons is het alleen maar mooi om deze ontwikkeling van dichtbij mee te kunnen en mogen meemaken.

Quinten Burgler

Bij de tweede trainingsgroepen van vrijdag 7 december was het weer droger, al viel er af en toe nog een klein beetje regen. Tygo Vellinga, spelend bij vv Winsum, ging er met de wisselbeker vandoor. Tygo, geboren in 2006, zagen we voor het eerst in december 2016. Alweer twee jaar geleden. De tijd gaat snel. Tygo hebben we zien uitgroeien tot een zelfbewuste keeper die weet welke keuzes hij op welke momenten moet maken om de ballen uit zijn doel te kunnen houden. Met steeds meer zelfvertrouwen staat Tygo dan ook zijn mannetje in het veld. De lach op zijn gezicht met de beker en trainers zegt genoeg over zijn plezier.

Tygo Vellinga

Tijdens de zondag trainingen van 9 december gingen de laatste twee bekers natuurlijk ook met een keeper mee naar huis. Bij de jongste keepers was het de bij Be Quick 1887 keepende Flip Rake die met de beker naar huis ging. Bijna te zwaar om zelf te dragen, daar zijn wel twee sterke handen voor nodig. De altijd met plezier keepende Flip (van 2008) zagen we voor het eerst tijdens ons keeperskamp van deze zomer. 5 Dagen lang mochten we met hem werken, plezier maken en beter worden. De lach is niet van zijn gezicht geweest. Niet veel later besloot hij dat keepen toch wel echt cool was, en omdat hij nu echt keeper was geworden werd het tijd om ook serieus te trainen. Met een lach welteverstaan. Want we houden net als Flip van grappen maken. Voor Flip wordt het steeds makkelijker om de ballen aan beide kanten tegen te houden. Steeds minder gebruikt hij daarbij zijn voeten. Stapjes die ook nodig zijn, naast zijn hartverwarmende passie, om een betere keeper te kunnen worden.

Bij de oudere keepers op de zondagochtend was het Leon Oldersma die de beker trots mee naar huis kon nemen. Leon speelt zijn wedstrijden bij GRC Groningen. Het is voor ons wel erg speciaal dat Leon de beker mee naar huis kon nemen. Leon is namelijk een van de 20 keepers die zich als eersten melden toen we zijn gestart in 2014. Des te mooier is het dat we al 4 jaar de ontwikkeling van Leon mogen ondersteunen. Want zijn ontwikkeling heeft hij natuurlijk zelf in de hand. De inmiddels 13 jarige Leon weet dat je nooit moet opgeven als je beter wilt worden. Dat merkt hij zelf ook, soms gaat het goed en soms lijkt het alsof niets lukt. De kunst is je dan te blijven focussen op je taak. Het voorkomen van tegendoelpunten. Zijn passie en wil om te leren is bewonderenswaardig, voor ons als trainers ook heerlijk om met Leon te mogen trainen. Voor alle keepers een mooie stimulans om het beste uit zichzelf te halen.

We zien natuurlijk met zijn allen alweer enorm uit naar de trainingen na de winterbreak. De volgende trainingen zijn op vrijdag 1 en zondag 3 februari a.s. 

Leon Oldersma en Flip Rake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.