Girls rule the Sunday

Als je keeper bent doe je altijd iets extra’s. Simpelweg omdat keepers altijd de beste willen zijn. Steeds meer meiden zien ook dat keeper zijn gewoon cool is. Tijdens de zondag training van 25 november j.l. was dat ook nog eens goed te zien.

Girls rule! Twee meiden wonnen de wisselbokaal afgelopen zondag.

Bij de eerste keepersgroepen was het de in Odoorn woonachtige Nikia van Middendorp die met de beker terug naar Drenthe ging. Nikia, spelend bij vv HOC uit Odoorn, zagen we voor het eerst tijdens een keepersdag midden dit jaar. Na de zomer besloot ze dat ze nog beter wilde worden. En zo zien we haar wekelijks op de zondag op Corpus verschijnen. Nikia, geboren in 2007, laat zien dat je met de juiste aanwijzingen en de wil om te leren ook daadwerkelijk beter kunt worden. Als ze een keer een slaapfeestje heeft op zaterdag vraagt ze “brutaal” of ze niet op de vrijdag kan trainen. En zo zien we het natuurlijk graag. De komende periode zullen we samen nog beter gaan worden.

Nikia van Middendorp

Bij de tweede keepersgroepen was het ook alweer een van de meiden die de beker mee naar huis kon nemen. Het was Lois Wieringa die de beker naar haar woonplaats Tolbert kon nemen. De in 2005 geboren Lois maakte kort geleden de overstap van TLC uit Leek naar het Friese Harkemase Boys. Een stap die haar ontwikkeling ook goed zal doen. Spelen en trainen onder hoge weerstand zorgt voor extra prikkels waardoor je sneller moet handelen, sneller keuzes moet maken en dus wordt je beter. Lois zien we sinds juni wekelijks op de zondag. Omdat ze ook nog in de zaal keept vraagt ook zij gewoon of ze op de vrijdag mag trainen als ze op de zondag niet kan door haar programma, of andersom. Beter worden doe je dan ook met passie, en dat gaat met stapjes. Kleine stapjes. We zorgen allereerst voor een plezierige leeromgeving.

Lois Wieringa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.