Marnix Clermonts en Duncan Brink lachend het weekend in

De trainingen zijn in volle gang, sinds augustus trainen de keepers alweer om het maximale uit zichzelf te kunnen halen. De wisselbeker voor talentontwikkeling en talentstimulering is een mooie stimulans en beloning voor de dingen die we op het veld zien van de keepers. De 2 vrijdag bekers en de 2 zondag bekers belanden zo iedere week bij een keeper thuis. Eind mei mogen 4 keepers de beker dan ook houden.

Tijdens de vrijdagtraining bij de groepen van 17 uur was het de bij GRC Groningen keepende Marnix Clermonts die de beker gretig mee naar huis kon nemen. Bijna nog gretiger als hij een bal verovert pakte hij de bokaal met beide handen aan. Marnix, geboren in 2008, kennen we al wat langer. In 2015 maakt hij ook al onderdeel uit van het talententeam. Nadat hij in 2016 besloot zich op andere dingen te richten en nog niet echt wist of hij keeper wilde worden, ging het voor de zomer van dit jaar toch weer kriebelen. Hij wilde vol voor het keepen gaan en zich optimaal ontwikkelen. Sindsdien zien we hem weer wekelijks op het veld. Natuurlijk is Marnix enorm gegroeid in lengte, maar ook in zijn persoonlijkheid. Steeds beter kan hij inschatten welke keepershandeling hij moet uitvoeren op welk moment en maakt daarbij steeds betere keuzes. Plezier en ontwikkeling gaan dan hand in hand. Het plezier straalt er dan ook van af.

Marnix Clermonts

Bij de keepersgroepen van 1815 was het de bij vv Leo Loon keepende Duncan Brink die de beker mee naar huis kon nemen. Duncan, geboren in 2005, zien we sinds februari van dit jaar wekelijks op het veld nadat hij eerst een proeftraining had meegedaan. Duncan wil graag beter worden, trainen in een stimulerende en uitdagende omgeving om zo het maximale uit zichzelf te kunnen halen. Zo gezegd zo gedaan. Inmiddels is de goedlachse Duncan, die traint met enorm veel passie en plezier niet meer weg te denken uit het keeperskorps in Groningen. Zijn ontwikkeling gaat dan ook hard vooruit, gestimuleerd door de keepers waar hij mee traint en natuurlijk niet te vergeten de coaches die hem hard maar motiverend coachen. Beide keepers gaan lachend het weekend in met de wisselbokaal.

De volgende trainingen zijn zondag 11 november a.s.

Duncan Brink

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.