Keepers zien uit naar de vrijdag trainingen

Keepers doen niets liever dan het voorkomen van doelpunten. Ze winnen het liefst met 1-0, en zijn een beetje chagrijnig als ze met 2-1 winnen. Dan hebben ze immers hun doel niet schoon gehouden. De basistaak van de keepers is het houden van de nul, dat beseffen de keepers steeds meer. Ze zien uit naar de vrijdagtrainingen omdat ze dan de aandacht krijgen die ze verdienen volgens de ouders langs de lijn. We kunnen dat alleen maar beamen.

Bij de vrijdag groepen van 17 uur was het de bij SJO Gieterveen keepende Senna Torley-Boerma die de beker mee naar Drenthe kon nemen. Senna zien we pas kort iedere week op het veld. Sinds begin juli is hij echter niet meer weg te denken tussen de andere talenten. Senna pakt steeds meer ballen en houdt steeds beter zijn doel schoon door het kiezen van de juiste positie. En juist die positie is zo belangrijk voor iedere keeper. Dat kan net het verschil zijn waardoor een kans ook echt een goal wordt. Of juist net niet. Mooi was het om de verbazing te zien bij Senna toen hij hoorde dat hij de beker mee naar huis kon nemen. De in 2006 geboren Senna maakt stappen, en dat is een compliment waard.

Senna Torley-Boerma

Bij de groepen van 1815 uur was het Pascal Regtien van vv Lycurgus die de beker mee naar huis kon nemen. Deze beker bleef dus in de stad! Zo gaan de bekers alle drie noordelijke provincies door. En dat is mooi. Aan het eind van het seizoen belanden de 4 bekers definitief bij 4 verschillende keepers. Ontwikkeling, inzet en motivatie zijn belangrijke graadmeters. En juist daar zien we dat Pascal stappen maakt. De in 2004 geboren Pascal neemt het keepen steeds serieuzer en dan is het logisch dat je met je “vak” bezig bent. Hoe kan ik beter worden? Wat moet ik daar voor doen? Vragen die we aan Pascal niet meer hoeven te stellen. Want hij heeft drommels goed door wat nodig is om een betere keeper te worden.

De volgende training is zondag as om 9 uur.

Pascal Regtien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.