Door aan details te werken word je een betere keeper

De keepers komen wekelijks naar Groningen omdat ze beter willen worden. Vandaag was de 4 mijl van Groningen, in combinatie met wat lichte pijntjes en blessures was het daarom wat rustiger op de training vandaag. Dat mocht de pret en ontwikkeling natuurlijk niet drukken. Er werd er weer gretig gewerkt aan de details.

Keepers worden nl. beter door te werken aan details. Die details zien we op het veld maar halen we ook uit het huiswerk. Zo was er voor vandaag weer een mooi en passend thema die als kapstok diende voor de trainingen.

Het was het de 7 jarige Xavi ten Broeke die de wisselbeker mee naar huis kon nemen. Kort voor de zomervakantie maakten we voor het eerst kennis met de bij Roden keepende Xavi. Steeds meer kiezen kinderen er bewust voor om keeper te worden omdat het een hele belangrijke positie in het veld betreft. Zo ook Xavi, die steeds beter in de gaten heeft dat je als keeper alert moet zijn. Continue scannen waar de bal is en dat je op ieder moment klaar moet zijn om de bal te keren voordat deze de doellijn passeert.

Xavi ten Broeke

Bij de oudere keepersgroepen was het de 16 jarige Marwin Spriensma die de beker mee naar Uithuizermeeden kon nemen. Marwin keept zijn wedstrijden bij vv Winsum. Marwin maakte afgelopen week de overstap van de vrijdagtraining naar de zondagtraining. Dat dat voor hem de juiste keuze is bleek wel tijdens de training, die hij fel en geconcentreerd afwerkte om weer aan de details te kunnen werken waardoor hij een betere keeper kan worden.

De volgende trainingen zijn vrijdag 19 oktober as.

Marwin Spriensma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.