Keeperstrainingen met zomerse temperaturen leidt tot ontwikkeling van keepers

Vrijdag 29 juni j.l. werd er door de keepers natuurlijk weer gewoon getraind. Want ze doen niets liever dan op het veld zijn met handschoenen en een bal. Zorgen dat ze weer een beetje beter worden om zo de “Zero” te kunnen houden. De volgende training is alweer op zondag 1 juli. En volgende week vrijdag en zondag natuurlijk ook weer.

Het weer was dan ook heerlijk om in te trainen. Met weer veel aandacht op een specifiek thema werd er door de keepers volop en serieus getraind. Dat Manuel Neuer niet meer op het WK actief is werd natuurlijk nog even door de keepers aangehaald, en natuurlijk de mooie reddingen van de keeper van Zuid Korea (Yo). Wat een prachtige naam heeft deze keeper.

Tijdens de trainingen van de groepen van 17 uur kreeg Sam Schouwenaars de wisselbokaal voor Talentontwikkeling en Talenstimulering van de trainers. Sam laat 1 ding heel erg goed zien. En dat is de wil om beter te worden. Sam zien we al een tijd bij ons op het veld. In juni 2015 kwam hij als toen net 9 jarige knaap met ons meetrainen. Daarna hebben we hem wekelijks zien groeien en zijn we precies drie jaar verder. Sam speelt zijn wedstrijden nog steeds voor Lycurgus. We zijn benieuwd welke volgende stappen Sam gaat zetten, dat die gaan komen is een ding wat zeker is.

Bij de groepen van 18.15 uur was het de kleinste van het veld die de beker in ontvangst nam. De in 2009 geboren Duncan Baar kreeg de wisselbokaal van de trainers. Duncan heeft dan ook echt zoveel grote stappen gezet dat hij de beker gretig in ontvangst nam. Geen training missend zien we hem al sinds oktober 2015 wekelijks op het veld. De toen nog 6 jarige Duncan wilde gewoon de beste worden. En dat wil hij nog steeds. Trots zijn we dan ook op de ontwikkeling die hij doormaakt. Inmiddels heeft hij dan ook de overstap naar Pec Zwolle gemaakt. Duncan mag dan nog wel de kleinste van het veld zijn met zijn 9 jaar, hij keept als een grote vent. Zijn omgeving, drive en en inzet zorgen er ook nog eens voor dat hij nog sneller stappen kan maken.

Het blijft een genot om zoveel keepers te mogen helpen in hun ontwikkeling. Inmiddels zijn we bijna 4 jaar “in de lucht” en vieren we in 2019 ons 5 jarig bestaan.

Op zaterdag 14 juli is de keepersdag waarna de keepers even rust hebben. Aanmelden kan nog via deze link: https://keepersschoolgroningen.com/keepersdag-in-groningen/

Sam Schouwenaars
Duncan Baar

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.