Keepers bereiden zich voor op het nieuwe seizoen

Op 1 juni zijn de keepers gestart met het nieuwe seizoen 2018-2019. Zo bereiden de keepers zich goed voor op de start van het seizoen na de zomervakantie. Ze laten geen moment onbenut om te trainen en beter te worden. A.s. zondag staat de volgende training alweer op het programma.

Tijdens de vrijdagen trainen we in verschillende groepen. Zo zijn er groepen die om 17 uur trainen en ook om 18.15 uur verschijnen keepers op het veld. Bij de keepers van 17 uur was Jan Hilbrand de Boer er als de kippen bij om de beker in ontvangst te kunnen nemen van zijn trainers. Sinds april 2016 zien we Jan Hilbrand al wekelijks op het veld. De goedlachse Jan Hilbrand is geboren in 2008 en speelt zijn wedstrijden voor het Groningse SC Stadspark. Dat Jan Hilbrand de beker mee naar huis mocht nemen is dan ook een logisch gevolg van onverzettelijkheid. Steeds weer opnieuw proberen totdat het lukt. Opgeven is geen optie voor Jan Hilbrand. Dat is nodig om beter te kunnen worden. Oefenen, oefenen, oefenen totdat iets lukt waar je trots op kunt zijn.

Jan Hilbrand de Boer

Bij de keepers die om 18.15 trainen ging de beker deze week met Marwin Spriensma mee naar Uithuizermeeden. De in 2002 geboren Marwin heeft maar 1 doel, en dat is beter worden. Enorm gretig en gefocust is hij dan ook wekelijks tussen de andere keepers te vinden. Marwin speelt zijn wedstrijden voor de Heracliden. Al sinds mei 2016 stapt hij het veld op in Groningen, dat gaat met steeds meer lef en zelfvertrouwen. Dat laatste is overigens onmisbaar als keeper. Je zult alleen maar beter worden als je zelfvertrouwen hebt en gelooft in jezelf. En juist daar zijn enorme sprongen gemaakt. Met geloof pakt Marwin ballen die hij voorheen niet pakte, een “Kariusje” zullen we Marwin dan ook niet zo snel zien maken. Vorige week was de beker ook al in Uithuizermeeden, toen nog met Wiljan Knot. We zijn benieuwd wie de beker as zondag opeist. Natuurlijk trainen we volgende week vrijdag gewoon weer om ons verder voor te bereiden op het nieuwe seizoen.

Marwin Spriensma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.