Jeugdkeepers van Boerakker en Grootegast trainen met een doel

We zijn al bijna 4 jaar bezig met het opleiden van keepers. Dat doen we natuurlijk met veel passie en plezier. Dat de keepers daarbij ook plezier hebben is absoluut voorwaarde om beter te kunnen worden. Zonder plezier is er nl. geen ontwikkeling.

Naast de vrijdag trainingen zijn we iets meer dan een jaar geleden ook op de zondag ochtend gestart met het ontwikkelen van keepers. Steeds meer keepers weten dan ook de weg naar Keeping the Zero te vinden. Inmiddels zijn er op de zondagmorgen alweer 45 keepers op het veld te vinden in verschillende leeftijden.

Sinds april van dit jaar zien we ook Jesper Smit wekelijks op het veld nadat hij eerst een proeftraining had meegedaan. De in 2007 geboren Jesper speelt zijn wedstrijden bij SJO Boerakker. Hij wilde graag meer leren als keeper, en dat is te zien tussen de palen. Jesper slaat geen training over en werkt geconcentreerd aan zijn missie om beter te worden. Werken aan zijn doel in plaats van maar gewoon een beetje trainen. Zondag 24 juni j.l. ging Jesper dan ook terecht met de wisselbeker naar huis.

Zondag 1 juli barste de strijd natuurlijk weer los, want iedere keeper wil stappen maken en ballen pakken die ze eerst nog niet konden pakken. Gewoon door goed voetenwerk of met een prachtige redding je team helpen. Steeds meer meiden kiezen er ook voor om te keepen, en dat is alleen maar goed. De keeper is immers de belangrijkste maar ook moeilijkste positie in het veld. Spelers mogen nog fouten maken, dat loopt vaak met een sisser af. Keepers doen er alles aan foutloos te spelen. Daarom trainen ze ook meer en fanatieker. Je moet een beetje gek zijn zeggen mensen wel eens. Dat is niet helemaal zo, keepers moeten bezeten zijn. En dat is wat we op het veld zien. Leonie Terpstra, keepster van FC Grootegast zien we ook sinds april van dit jaar wekelijks op het veld nadat ze een proeftraining had meegedaan. De in 2008 geboren Leonie wil gewoon een goede keepster worden. En daar is ze hard mee bezig. Week na week zien we de gedrevenheid bij Leonie die van haar gezicht valt af te lezen. Niet alles lukt in een keer, en dat is ook prima. Het gaat er om dat je doorgaat, dan lukt het steeds beter. Leonie ging dan ook terecht met de wisselbokaal naar huis tijdens de training van zondag 1 juli.

De volgende trainingen zijn op vrijdag 6 en zondag 8 juli a.s. Zaterdag 14 juli is natuurlijk de keepersdag.

Leonie Terpstra
Jesper Smit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.