Keepers blijven trainen om beter te worden

Het voetbalseizoen ligt alweer achter ons. Hier en daar nog een toernooi en het zit er alweer op. De keepers blijven echter gewoon trainen. Nu het weer zo lekker is is er natuurlijk niets mooier dan hard te blijven werken om je doelen te bereiken. Want iedere keeper wil beter worden. De ene keer wil je je trap verbeteren, dan weer je explosiviteit, dan de duelkracht of dan weer het vasthouden van de bal. De keepers doen er alles aan om een doelpunt te voorkomen. Ze genieten dan ook van een redding  en het applaus dat ze daarna dankbaar in ontvangst nemen. Het gevoel dat je als keeper hebt na een wedstrijd waarin je belangrijk bent geweest is voor “niet” keepers dan ook moeilijk te beschrijven.

Afgelopen zondag was het vaderdag, toch werd er door de keepers gewoon getraind. En natuurlijk veel vaders en moeders langs de lijn om hun keepende zonen en dochters te aanschouwen. Xavier Winkels, afgelopen seizoen uitkomend voor DVC uit Appingedam, kreeg de beker van de trainers uitgereikt. Het winnen van de beker is iedere week weer een mooi moment voor de trainers en de keepers. Beloond worden voor je ontwikkeling, want juist die ontwikkeling is waarvoor je het doet. Xavier heeft inmiddels de overstap naar Mamio uit Groningen gemaakt waar de boomlange doelman in het Onder 15-1 team zal gaan spelen. Ook deze stap past perfect in de route die Xavier aflegt om het maximale uit zichzelf te kunnen halen.

Xavier Winkels

Bij de vrijdag training van 15 juni was het ook weer genieten op het veld maar zeker ook langs de lijn. De duelkracht en het met lef je voor de bal gooien om een doelpunt te voorkomen was prachtig om te zien. Met steeds meer bravoure staan de keepers dan ook hun mannetje in het doel. Dat geldt natuurlijk ook voor de meiden keepers. Eise spelend voor vv Helpman, ging er met de wisselbeker vandoor. Nog bezig aan een kuur wilde hij toch graag trainen. Dat hij aan de antibiotica zat was totaal niet te merken, vol lef, overgave en energie deed Eise wat hij het liefst doet. Doelpunten voorkomen. Eise komt altijd met plezier op “Corponello”, de thuishaven van alle elftallen van FC Groningen, dat is waar we wekelijks trainen. De beker ging dan ook verdient mee met Eise naar huis.

Tijdens de vrijdag trainingen zijn er altijd twee keepersgroepen. De ene keepersgroep start om 17 uur, de volgende keepersgroep start om 18.15 uur. Op deze manier zien de keepers elkaar ook nog, want keepers onder elkaar is toch anders als keepers onder de voetballers. Tijdens de keepersgroepen van 18.15 uur was het de bij De Heracliden keepende Wiljan Knot die er met de beker onder de arm vandoor ging. Trots nam hij de beker dan ook mee naar Uithuizermeeden. In augustus 2017 zagen we Wiljan voor het eerst op het veld. Wat we zagen was een serieuze knaap die graag beter wilde worden. En dus zien we Wiljan inmiddels bijna een jaar iedere week op het veld werkend aan zijn missie. En dat gaat snel, Wiljan maakt stappen daar waar je het soms niet verwacht. Dat is niet alleen mooi om te zien voor de trainers maar ook mooi voor hemzelf. Als je iets wilt kun je het bereiken. Als je maar wilt, niet opgeeft en er werkelijk alles aan doet om beter te worden.

De volgende trainingen zijn op vrijdag 22 juni en zondag 24 juni a.s.

Wiljan Knot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.