Ontwikkelingsproces keepers HSC en GVAV Rapiditas draait volop

Alhoewel de lente in aantocht is was daar tijdens de vrijdagtraining helemaal niets van te merken. De ijzige kou die aanvoelde tot ver onder het vriespunt maakte de keepers niet uit. Er werd gewoon getraind omdat de keepers het veel te leuk vinden om te mogen trainen en natuurlijk omdat ze zich graag willen ontwikkelen.

Bij de groepen die starten om  klokslag 17 uur was het weer smullen geblazen. De keepers en keepsters legden een enorme dosis passie op de groene grasmat op sportpark Corpus den Hoorn waar ook FC Groningen haar trainingen en wedstrijden afwerkt. Met het thema die deze week centraal stond bleven de keepers continue bij de les omdat er veel van ze wordt gevraagd. Veel keepershandelingen kwamen daardoor aan bod. De trainers werden tijdens de ijzige kou overigens ook erg goed verzorgd door een aantal ouders aangezien ze met warme chocolademelk werden verrast. Keepers zijn een team. De driehoek keeper – ouder – trainer is evengoed een team.

Het was Finn Westerhuis, keeper van GVAV Rapiditas, die de wisselbokaal voor talentontwikkeling en talenstimulering mee naar huis kon nemen. De 10 jarige Finn staat het liefst al een half uur voordat de training begint op het veld. Zodat hij nog even kan oefenen. Sinds november 2015 zien we Finn wekelijks op het veld, week na week worden er stappen gezet in de richting waar hij naartoe wil. Beter worden. De ene keer haal je de prikkels uit jezelf, de andere keer zorgen wij ervoor dat je wordt geprikkeld. Je zorgt er voor dat je in een omgeving bent waarin je plezier hebt en je je kunt optrekken. Finn pakt de beker dan ook terecht mee naar huis omdat hij niet alleen plezier heeft in wat hij doet, hij straalt het ook uit.

Bij de groepen van 18.15 uur is het altijd dringen geblazen. Iedereen doet zijn best in optimale focus en concentratie. Het was uiteindelijk Thomas Vonk, keepend bij HSC, die er met de wisselbeker vandoor ging. Thomas is een mooi voorbeeld hoe het proces van beter worden gaat. Soms gaat het wat beter, soms gaat het wat minder. Tijdens de training blijf je echter in je focus omdat je graag wilt. Met een trainer als motivator dat je alles kunt leren wat je nog niet zo goed kunt zien we dat Thomas niet opgeeft, en juist dan ontstaan er mooie dingen. Zo start het ontwikkelingsproces die niet stopt als je graag wilt leren. Opgeven is geen optie. Als je hard blijft werken wordt je beter.

Thomas Vonk
Finn Westerhuis

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.