Rik Leenstra (Lycurgus) heeft de smaak te pakken

De zondagtrainingen zijn altijd leuk. We beginnen pas om 10.30 zodat iedereen thuis rustig kan opstaan en ontbijten. En natuurlijk de reis naar Groningen afleggen. De ene woont in de stad, de ander woont in Zuidhorn, Opende, Winschoten, Leek, Veendam of bijvoorbeeld Bedum om zo maar een paar plaatsen te noemen waar de keepers wonen. Zo trainen we op de vrijdag 10 groepen en op zondag inmiddels ook al weer 5 groepen met keepers die zich willen ontwikkelen.

Voor de trainers is het genieten dat talenten op deze manier bij elkaar gebracht kunnen worden. Zo kunnen de keepers van elkaar leren en zich aan elkaar optrekken totdat ze toe zijn aan een andere groep met keepers. Dan herhaalt dat proces zich. Prikkels zijn nodig om je voortdurend te kunnen blijven ontwikkelen in combinatie met je eigen motivatie. Je traint met een doel.

De bij Lycurgus keepende Rik Leenstra zit al wat langer bij het keepers talenten team. Sinds januari 2016 is de in 2004 geboren Rik wekelijks op het veld te vinden. Kort geleden maakte hij de overstap van de vrijdag training naar de zondag training zodat hij op de vrijdag nog kan chillen of bijvoorbeeld naar de bios kan gaan met zijn vrienden. Rustig en bedeesd zien we Rik werken aan zijn doel om beter te worden. We zien inmiddels een keeper tussen de palen die weet wat hij doet en met name wat hij moet doen op welke momenten. En dat is nog niet zo makkelijk. Het brengen van keepers in wedstrijdsituaties zorgt ervoor dat ze dingen gaan herkennen. En dat is waar het om draait. Keepers mogen niet verrast worden. Rik heeft wat dat betreft echt de smaak te pakken van het keepen.

Van de trainers nam Rik de wisselbokaal met trots in ontvangst. Rik nam dan ook verdient de wisselbokaal mee naar huis tijdens de zondagtraining van 11 maart j.l.

De volgende trainingen zijn vrijdag 16 maart as.

V.l.n.r.: Bas Runhart (FC Emmen), Gaby Hemsens, Andre Wolfs, Rik Leenstra, Justine vd Werf (SC Heerenveen) en Chris Weggemans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.