Keepers trainen om zich te kunnen ontwikkelen

Als keeper ga je nooit zomaar naar een training. Je gaat naar de training omdat je je wilt ontwikkelen. Op en top gemotiveerd verschijn je op het veld en zuig je de informatie op die krijgt aangereikt. Keepers zijn echte trainingsbeesten. Ze willen altijd trainen en gaan het liefst zo lang mogelijk door. Niet voor niets zien we dan ook wekelijks zo veel gretige keepers op vrijdag en zondag op Corponello.

Natuurlijk gingen weer twee talenten met de beker naar huis tijdens de trainingen van 17.00 uur en 18.15 uur.

Tijdens de vrijdagtraining van 9 maart was het Luc Bruins Slot van SC Stadskanaal die de wisselbeker voor talentontwikkeling mee naar “Kanoal” nam. De in 2007 geboren Luc doet er alles aan om beter te worden. Soms gaat dat wat beter en soms gaat dat wat minder. Dat hoort ook bij jeugdvoetbal. Het gaat er om dat je er bent en je best doet, met de juiste focus en concentratie maak je dan stappen in je ontwikkelen. Luc houdt van grappen, en wij natuurlijk ook. Tijdens de trainingen hebben we ook plezier, dus is er ruimte voor een dolletje op zijn tijd. We zullen de ontwikkeling van Luc natuurlijk verder volgen.

Bij de keepers van de 2e groepen was het een jongedame die de wisselbeker mee naar Veelerveen nam. Manon van der Laan nam hem klemvast in ontvangst van de trainers. Manon speelt haar wedstrijden voor Heiligerlee tussen de jongens in O13-1. Daar staat ze overigens ook nog eens fier bovenaan in de Hoofdklasse. We training om de nul te houden. Het is dan ook bewust dat de keepers “Keeping the Zero” op hun borst hebben staan. Manon heeft in de 14 wedstrijden die de competie onderweg is al 6 keer de nul gehouden. En daar worden keepers blij van. Je kunt winnen en dat is mooi. Een keeper is pas echt tevreden als de nul is genoteerd na de wedstrijd.

De volgende trainingen zijn as zondag.

Manon van der Laan
Luc Bruins Slot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.