Keepers hebben de smaak weer te pakken tijdens de individuele trainingen

De keepers hebben de smaak weer te pakken, de individuele trainingen zijn immers weer gestart vorige week. Dat betekende dat de jeugdkeepers vrijdag weer op het veld te vinden waren in verschillende groepen om 16.30 uur en 18.00 uur. Afgelopen zondag gooide sneeuw op het veld roet in het eten voor de keepers die op zondag trainen.

Dat het koud was wisten we natuurlijk vooraf. Daar hebben we iets op gevonden. Goed je tenen en vingers insmeren met vaseline en je tenen en vingers blijven lekker warm. Natuurlijk dragen de keepers thermoshirts zodat het lichaam ook goed warm blijft. Profkeepers zie je nog wel eens vaseline smeren op hun handschoenen voor een betere grip, wij zorgen er met elkaar gewoon voor dat onze handen zo goed zijn dat de bal automatisch in onze handen valt en daar ook blijft.

De griep gaat rond, een aantal keepers kon daardoor de leukste training van de week niet bijwonen. Want dat is hoe de training met de vele keepers wordt ervaren. Elkaar naar een hoger nivo brengen onder aanvoering van de coaches.

Bij de groepen die om 16.30 trainen was het de bij vv Winsum keepende Tygo Vellinga die de wisselbokaal voor Talentontwikkeling in ontvangst kon nemen. Tygo gaat dan ook serieus te werk. Niets leidt hem af van zijn missie om beter te worden. De in 2006 geboren Tygo maakt stappen in de richting waar hij naartoe wil, beter worden. Toen hij in december 2016 voor het eerst op het veld kwam voelde hij zich gelijk als een vis in het water. Samen met alle keepers werken aan je ontwikkeling, iedere keeper heeft tenslotte dezelfde passie. En juist die passie is waar de trainers zo van houden. Niet trainen omdat je moet trainen maar trainen omdat je dat zelf graag wilt. De honger om beter te worden.

Tijdens de groepen van 18.00 uur was het de bij vv Eenrum keepende Renzi Mennes die de wisselbokaal van de trainersstaf in ontvangst nam. Renzi, geboren in 2004, kwam na een proeftraining in maart van afgelopen jaar het veld opgelopen, na die training wist hij het zeker. Dit was de plek waar hij zich kon en wilde ontwikkelen. Nadat hij eerder extra trainingen had gevolgd bij o.a. Voetbalschool Meerstad voelde hij de adrenaline stromen door al die gretige keepers om zich heen. Zo is de jongste keeper 7 jaar en de oudste 23 jaar. Renzi heeft een enorm goed aanpassingsvermogen, met welke keepers hij ook traint, hij doet ijskoud wat er wordt gevraagd. Focus en concentratie. Dat gekoppeld aan plezier zorgt voor ontwikkeling. Dat Renzi beter wordt kunnen we dan ook allemaal duidelijk zien. Renzi kan van keepen overigens geen genoeg krijgen. Tijdens het Keeperskamp in de zomervakantie is hij ook weer van de partij.

Zondag de volgende training om 10.30 uur.

Renzi Mennes
Tygo Vellinga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.