Meiden keepers laten zich steeds meer zien

Afgelopen zomer won het Nederlands damesteam het Europees kampioenschap. Een mooie beloning voor de ontwikkeling van het damesvoetbal. Ook de meiden keepers laten zich op de trainingen steeds meer zien. Zo zien we wekelijks meiden van Be Quick Vrouwen 1, Helpman O9, HFC15 O15, Heiligerlee O13 en Bedum O17 en O13 tussen de jongens op de vrijdag en zondag trainingen. Keepen is natuurlijk voor jongens en meisjes. Voeg daarbij ook nog dat een van onze coaches (Justine) keeper is van de Heerenveen vrouwen.

Bij de zondag training van vandaag was het Fiene Nieuwendijk die de wisselbeker meer dan terecht mee naar huis kon nemen. Fiene, geboren in 2006, speelt op zaterdag haar wedstrijden voor Bedum MO13. Op zondagochtend reist ze met plezier naar Groningen , omdat ze wil groeien als keeper. Alhoewel ze pas kort bij ons traint, kunnen we nu al zien dat ze als keeper uit het juiste hout is gesneden.

Trouw haar huiswerk maken na de wedstrijd, geconcentreerd trainend, zien we nu al kleine stapjes die ze maakt. Het gaat er nog niet om hoe goed je bent of wat je al kunt, het gaat erom hoe graag je beter wil worden als keeper. Tussen de jongens staat ze ook haar mannetje.

Fiene Nieuwendijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.