Als je beter wilt worden bepaal je zelf hoe goed je wordt

Het is alweer november, de bladeren vallen van de bomen, er valt wat meer regen en het wordt kouder. De omstandigheden om te trainen veranderen, de keepers blijven echter doen wat ze willen, beter worden. Ze zijn op een missie, of ze nu zeven jaar zijn, of 19 jaar. Het doel blijft hetzelfde.

Als je beter wilt worden dan je bent kun je trainen tot je een ons weegt. En dat zal best een beetje helpen. Het gaat er om dat je in trainingen zoveel mogelijk in wedstrijdsituaties wordt gebracht waardoor je dingen gaat herkennen. Dan wordt keepen als fietsen en doe je de keepers handelingen zonder erbij na te denken. Dat is wat we willen bereiken. Hoe kritisch je op jezelf bent, welke dingen de keeperscoach zegt en vooral wanneer zijn essentieel om beter te kunnen worden. Wat je daarmee doet bepaalt hoe groot de stappen zijn die je maakt.

Bij de keepers die vrijdags om 16.30 uur trainen was het de bij GRC Groningen keepende Marijn Mik die laat zien dat hij beter wil worden. De in 2006 geboren Marijn kennen we al wat langer. Begin 2015 meldde hij zich als piepjonge keeperstelg van de F2 van GRC Groningen. Inmiddels keept Marijn zijn wedstrijden in de Dtjes. En wat en stappen zijn daar gemaakt. Marijn mag trots zijn op zijn absolute wil om te leren. Dat de beker nu in huize Mik staat is een logisch gevolg van zijn vastberadenheid om beter te worden.

Bij de keepersgroepen die op vrijdag om 18 uur trainen was het de bij Hoogezand spelende Yannick Korte die er met de beker van doorging. Yannick is geboren in 2004. Ook Yannick kennen we al wat langer. Als tweedejaars E pupil melde hij zich begin 2015 met een doel: hij wilde beter worden. Zo gezegd zo gedaan, en dus zagen we Yannick wekelijks op het veld. Steeds met de bedoeling ietsje beter te worden. Soms lukt dat, soms lukte dat niet. En dat is inherent aan jeugd. Als je dan toch plezier houdt en het doel voor ogen hebt waarom je traint kom je in een proces die niet stopt. Yannick bepaalt zelf hoe goed hij wil worden, net als iedere andere keeper. De trainingen en de coaches zijn een hulpmiddel. Juist daarom rijdt hij iedere week van Hoogezand naar Groningen. We zijn trots op de vastberadenheid en groei die Yannick heeft laten zien. Het einde is nog lang niet in zicht van zijn ontwikkeling. Dat we dat proces van dichtbij meemaken is fantastisch. De beker zal een mooi plekje krijgen bij Yannick.

Yannick korte

Marijn Mik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.