Een keepertraining is altijd met een thema

Keepers trainen in weer en wind. De afgelopen weken hebben we regen en kou meegemaakt, toch blijven de keepers het veld bestormen om te doen waar ze beter in willen worden. Keepen! Iedere training heeft een thema, zodat we goed de aandacht kunnen leggen op verschillende onderdelen. Want als keeper moet je veel dingen goed kunnen beheersen. En daarom trainen we daarop zodat we stapjes kunnen maken in de dingen die we zien en teruggekoppeld krijgen in het huiswerk.

Tijdens de vrijdag training van 16.30 uur was het de in 2006 geboren Fynn Wagenaar die er met de wisselbeker vandoor ging. Fynn speelt zijn wedstrijden voor het Groningse Oranje Nassau. Fynn is pas kort tussen de andere keepers te vinden, de gedrevenheid spat er echter vanaf. Nadat hij twee jaar geleden al eens een training volgde was het nu het juiste moment om zich wekelijks op het veld te laten zien. Het is dan ook mooi om te zien dat Fynn zich razendsnel aan heeft weten te passen tussen de voor hem onbekende keepers.

Bij de vrijdag keepers die om 18 uur trainen was het Chris Ridderstap die trots de beker van zijn trainer in ontvangst kon nemen. De in 2004 geboren Chris is al sinds onze start in 2014 wekelijks op Corpus te vinden. Sinds dit seizoen is hij door omstandigheden geen lid meer van GRC Groningen, de club waar hij altijd voor speelde. Toch belet dat hem niet om wel de keeperstrainingen te volgen. Hij geniet van de trainingen, ziet zijn vrienden en houdt van keepen. Dat getuigt van ambitie en liefde voor het vak.

Bij de zondag groepen van vandaag was het de 7 jarige Mart Wijma die de beker van zijn trainer in ontvangst kon nemen. Mart speelt zijn wedstrijden voor Haulerwijk. Het is voor ons enorm genieten om met Mart te mogen trainen. Nog maar 7 jaar en nu al de absolute wil hebben om iedere bal te willen pakken. En ook nog eens met focus, want Mart laat zich niet gek maken. Weer of geen weer, Mart is er om de beste te worden.

Mart Wijma
Mart Wijma
Fynn Wagenaar
Fynn Wagenaar
Chris Ridderstap
Chris Ridderstap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.