De keepers doen er alles aan om een betere keeper te worden.

Als je keeper bent dan wil je 1 ding. De ZERO houden. Iedere wedstrijd weer. De vraag komt dan natuurlijk direct voorbij hoe je de kans daarop zo groot mogelijk kunt maken. Want de nul houden is wel echt tof. Dan is het belangrijk dat je in situaties komt in de training die je ook in de wedstrijd krijgt. En dat is oefenen. Iedere week weer. Dat doen we iedere training bij Keeping the Zero. We zijn enorm trots dat we keepers mogen opleiden en doorontwikkelen. Daar ligt onze kracht. Dat combineren we met een dosis enthousiasme en plezier. Er wordt wat afgelachen op het veld. En serieus als het moet. Want we trainen met een helder doel. Beter worden. Steeds verder in de details. En zo doen de keepers er alles aan om een betere keeper te worden. De ene komt uit de stad, weer een andere uit Friesland, en anderen juist uit Drenthe, Overijssel of de provincie Groningen.

De wisselbeker voor talentontwikkeling en talenstimulering is een mooie beloning voor de keepers. Zo beseffen ze dat ze op het juiste spoor zitten. We helpen de keepers in het proces van een betere keeper worden. Of de keepers nu 7 jaar zijn of 28 jaar. Het proces is exact hetzelfde.

Bij de vrijdag training van 5 april was het de bij RODEN spelende Mason Ellen die de beker trots in ontvangst kon nemen. Deze in 2016 geboren keeper kwam in december eens kijken hoe onze trainingen waren. Natuurlijk samen met zijn vader. En ja die is ook keeper geweest. En dat is tof. Want dat helpt ook. Na die training in december was hij enorm enthousiast. Iedere week een goede training zorgt ervoor dat Mason beter en beter kon gaan worden. En dus was het maar even of Mason was lid van het keepers talenten team Keeping the Zero. Hij is leergierig, enthousiast en bereid iets aan te nemen. Dan te proberen en te ervaren dat de tips die hij krijgt waardevol zijn. En zo wordt Mason gewoon steeds beter. En dat doen we samen.

Mason Ellen

Bij de 2e trainingsgroepen was het de in 2006 geboren Sam Schouwenaars die de beker in Groningen kon houden. Hij speelt dan ook bij het stadse Lycurgus. Deze lange doelman die bijna de twee meter aantikt zien we al 9 seizoenen iedere week op de vrijdag. Zijn enthousiasme is nog net zo groot als toen hij er voor de eerste keer was in 2015. En ook dat maakt ons trots. Dat we keepers zoveel bagage mee kunnen geven om beter te worden. Plus, Sam heeft een leuke tijd. Een leerzame tijd. Maakt vrienden. Speelt tegen vrienden. Wint van vrienden en verlies van vrienden. Zijn proces is er niet anders om. Hij wordt gewoon steeds beter.

Sam Schouwenaars

Op zondag is het ook altijd leuk om met de keepers op het veld te staan. Op 7 april ging de bij ZNC keepende Evan Klepper er met de beker vandoor naar Zuidbroek. Deze in 2014 geboren goalie wist na zijn eerste proeftraining ook wel wat hij wilde. Iedere week de juiste oefenstof aangereikt krijgen in een omgeving waar je ook nog eens wordt uitgedaagd. En dus zien we Evan sinds de winterbreak. In het begin nog wat de kat uit de boom kijkend. Inmiddels staat hij zijn mannetje en laat hij van zich horen. Trots zijn we op deze doelman.

Evan Klepper

De laatste beker van zondag 7 april ging naar de bij RODEN spelende Lisa Huizinga die de beker mee naar Drenthe nam. Lisa is ook weer eentje hoor. Na haar eerste training in november wilde ze dit soort trainingen wel iedere week. Maar dan moet je nog even met je ouders de boel regelen. Maar dat was zo gedaan. Het enthousiasme van Lisa was groot. En dat is ze nog steeds. Trainen met Lisa in de groep is niet alleen leuk voor de andere keepers in de groep, maar ook voor ons. We hebben plezier voor tien. En we leren en leren. En dat is waarom Lisa op de trainingen is.

De volgende trainingen:

  • Vrijdag 12 april
  • Zondag 14 april

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.