Keepers ontpoppen zich tot betere keepers bij Keeping The Zero

Een training is een training zou je zomaar kunnen denken. Bij de keepers trainingen is dat compleet anders. Het beter worden staat centraal bij de trainingen van Keeping The Zero. Of het nu 7 jaar bent of 30 bij de seniorentrainingen, het blijft hetzelfde. Dat gaat altijd gepaard met plezier. We lachen en dollen wat af. Echter, de keepers weten waarom ze iedere week op het veld staan. Steeds maar beter willen worden. In dat proces van beter worden zijn de trainers een stimulans. Iedere week weer iets nieuws waar we de aandacht op vestigen. Dit weekend ging het om dit soort situaties. Wat had Verrips anders moeten doen in de wedstrijd tegen FC Utrecht?

Verrips in de fout tegen FC Utrecht
Bram Essenburg

Bij de eerste groepen op de training van 14 april 2023 was het de in 2012 geboren Bram Essenburg die de wisselbokaal mee naar huis nam. De beker voor talentontwikkeling en talentstimulering is altijd een mooie beloning voor de keepers. Bram is er nog niet zo heel erg lang en in het begin zelfs wat onwennig en onzeker in de goal. Maar wat er gebeurt is echt fantastisch. De keepers voelen zich prettig tussen andere keepers. Bij de club zijn ze maar alleen. En dan na een paar keer trainen worden ze beter en beter. Dat geldt ook voor Bram. Hij speelt bij Helpman uit de stad. Een mooie beloning voor de leergierige Bram.

Marit Koning

De tweede beker op vrijdag 14 april ging naar de bij Be Quick 1887 keepende Marit Koning. Ze woont in Farmsum. Steevast is ze iedere week bij de trainingen om beter te kunnen worden. Zo traint ze ook met ons bij de KNVB en zit ze ook in het traject meidenvoetbal bij FC Groningen. Deze leergierige meid (2010) is al groot en dat is mooi meegenomen als keepster. We gaan haar rustig verder beter maken. Stap voor stap zodat ze haar dromen kan bereiken.

Lyon van Woudenberg

Op zondag 16 april was het ook weer dolle pret. De in 2012 geboren Lyon van Woudenberg ging met de beker aan de haal. Hij speelt bij Velocitas. Iedere week lekker op de fiets naar de training. Wat een weelde. Lyon is uit het juiste keepershout gesneden en raakt meer een meer bezeten van het keepen. Hoe hij het beste ballen kan pareren is wat hij graag wil leren. Hij let heel erg goed op en probeert het dan goed uit te voeren. Zo liet hij al heel goed zien situaties goed in te kunnen schatten.

De volgende trainingen:

  • Dinsdag 18 april (Assen)
  • Vrijdag 21 april
  • Zondag 23 april
  • Dinsdag 25 april (Assen)
  • Vrijdag 28 april
  • Zondag 30 april
  • 1 en 2 mei keeperskamp (Norg)

De laatste beker van het trainingsweekend ging naar de bij GVAV keepende Mark Woortmeijer (2008). Hij traint al jaren bij ons. En in die jaren heeft Mark een enorme progressie gemaakt. Het is fijn dat we onderdeel kunnen zijn van de ontwikkeling van Mark en de andere keepers. De bagage die je meeneemt is enorm na zoveel trainingen. Plezier en ontwikkelen gaan ook bij Mark hand in hand. Mark is het type dat de lat altijd hoog legt.

Mark Woortmeijer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.