De keepers denderen door

Wat prachtig is het als je op vrijdag of zondag langs het veld staat en je ziet je zoon of dochter genieten. Gewoon omdat keepen cool is. Vooral erg leuk is ook. Je wilt graag de beste zijn.

Op vrijdag 24 en zondag 26 juni was dat ook weer het geval. De keepers denderen gewoon door. Want het is heerlijk om te trainen. Zo wordt je ook beter, hard werken. Je bent de baas van je eigen ontwikkeling. En dus trainen de keepers gewoon door tot de zomervakantie.

Bij de eerste groepen was het de bij Velocitas 1897 spelende Moos Kemps die de beker mee naar huis kon nemen. Moos, geboren in 2011, zien we pas twee maanden. Toch kunnen we zijn klasse al herkennen. Zijn gedrevenheid is iets wat ons gelijk opviel. En dat heb je nodig als je iets wilt bereiken. Voor Moos geldt dat hij beter en beter wil worden in de voor hem beste omgeving. Het plezier straalt ook van hem af als hij zijn handschoenen aan heeft getrokken. We gaan Moos verder stimuleren om nog beter te kunnen worden.

Moos Kemps

Bij de tweede trainingsgroepen was het de in 2008 geboren Feline Groenwold die de beker mee naar huis kon nemen. Feline speelt bij Lycurgus. Ze was nog wat ongepolijst en hoekig toen ze binnenkwam een jaar geleden. Inmiddels gaan de hoekjes er vanaf en wordt ze steeds behendiger. Met de juiste houding en focus weet ze ons zelfs te verrassen door haar snelle ontwikkeling. En dat is wat we graag zien. Keepers die sprongen maken, stappen maken. Feline haar groei is pas net ingezet. En we gaan verder. Omdat ze het zelf graag wil. De lengte die ze heeft is een dikke pre.

Feline Groenwold

Bij de eerste trainingsgroepen op zondag 26 juni was het de in 2014 geboren Adam Madroni die de beker mee nar huis kon nemen. Die beker is ook best zwaar. Adam speelt bij GRC Groningen. Wat een plezier straalt hij uit. Hij vergat nog wel eens zijn handschoenen of kwam met het verkeerde shirt op het veld. Dat is voorbij. De focus die Adam op de mat legt is een genot om naar te kijken. En natuurlijk om mee te mogen trainen. Adam is een keeper die je graag in je team hebt. Hij is niet bang en springt overal op.

Adam Madroni

De laatste beker van zondag 26 juni ging naar de in Schoonebeek wonende Kjelld Temmen. Geboren in 2006 zien we hem al bijna anderhalf jaar iedere zondag. Voor Kjelld geldt ook dat we in het begin zagen dat hij graag wilde, maar dat het niet allemaal lukte. Dan blijven we rustig en gaan we aan de slag. Het proces is dan al gaande. Beter worden. En nu zien we een kerel die er staat. Die traint als een beest. Ballen pakt die je niet voor mogelijk had gehouden een jaar geleden. En dus zijn we trots. Trots op zijn drive en enthousiasme. En zijn ontwikkeling.

De volgende trainingen:

  • Vrijdag 1 juli
  • Zondag 3 juli
Kjelld Temmen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.