Ontwikkeling keepers als speerpunt tijdens de trainingen

De ontwikkeling als keeper is best lastig. Wat maakt je goed en wat maakt je beter. Wat is jouw onderscheidende kwaliteit? Dat is best wel cruciaal. Alles begint bij geloof in jezelf. Dat geldt ook voor de keepers die we iedere vrijdag en zondag op het veld zien op Corpus den Hoorn in Groningen. De rode draad tijdens de trainingen is de individuele ontwikkeling van de keepers. Dat is het speerpunt.

Bij de eerste trainingsgroepen op vrijdag 13 mei j.l. was het de in 2011 geboren Kyran Drommel die er met de beker vandoor ging. Trots ging hij naar Meerstad waar hij woont, met de beker onder zijn arm. Kyran heeft inmiddels heel erg goed doen wat er voor offers er gebracht moeten worden om het beste uit jezelf te halen. Iedere week keihard werken en je stinkende best doen. Goed opletten en de tips van de trainers meenemen. En deze nog eens toepassen ook. Dat Kyran talentvol is is een kwaliteit die hij zelf moet omzetten in resultaat. Dat gaat steeds beter. Het is een kwestie van tijd totdat hij echt tot bloei gaat komen.

Kyran Drommel, Be Quick 1887

De tweede beker ging op vrijdag 13 mei naar de in 2006 geboren Dante van Dijken. Geboren in 2006 zien we hem al jaren op onze trainingen. Rustig werkt hij dan ook aan zijn ontwikkeling. Spelend bij Amicitia krijg je hem dan ook niet van zijn stuk. Hij werkt, luistert, oefent en past toe. Dat is zijn manier. En dat werkt goed voor hem. Kijken naar andere helpt hem ook. Want beter worden doe je samen. Samen met de andere keepers en samen met de trainers. We gaan de komende tijd lekker verder met elkaar om nog beter te kunnen worden.

Dante van Dijken

Bij de eerste trainingsgroepen van zondag 15 mei j.l. ging de beker naar ons talent in de dop. De in 2014 geboren Jesper Miedema. Nog klein van stuk maar met een enorme drive. Man wat wil deze jonge keeper graag beter worden. Hij speelt bij Zuidlaren. Zo zien we hem iedere zondagochtend, en is hij voor de duvel niet bang. Dat maakt dat hij een over kwaliteiten beschikt die niet iedereen zomaar heeft. We gaan hem verder pushen, ontwikkelen en beter maken.

Jesper Miedema

Bij de laatste groepen op zondag 15 mei was het de in 2008 geboren Roy Bergsma die de beker meer dan terecht mee naar huis mocht nemen. Roy speelt bij VEV67 uit Leek. We zien hem al een tijdje, en sindsdien laat hij ons zien waarvoor hij bij ons traint. Rustig werkt hij aan zijn eigen proces. Beter en beter is wat we zien. En wat hij zelf ook ervaart tijdens wedstrijden. Zo gaat zijn ontwikkeling in een rustige lijn de goede kant op. Omhoog. Want we trainen natuurlijk niet voor de lol. Al is plezier natuurlijk de basis van alles.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.