De keeperstraining in Groningen als middelpunt voor de ontwikkeling van de keepers

Of je nu 7 bent of 25. Het maakt niet uit. Als keeper wil je altijd beter worden. De keeperstraining op Sportpark Corpus den Hoorn in Groningen geldt als thuisbasis voor de 140 keepers die we opleiden. Iedere vrijdag en zondag maken de keepers de reis naar Groningen om beter te worden. De ene woont om de hoek, de andere moet een uur rijden. Zo is de keeperstraining het middelpunt in de ontwikkeling van de keepers. De wedstrijden zijn een weegmoment. Op de trainingen bouwen we weer verder. En zo gaat het week in week uit.

Op zondag 28 maart 2022 was het weer smullen geblazen. De zon scheen uitbundig en de keepers waren zoals altijd gretig. Hongerig om beter te worden. De zon hielp daar nog een stukje in mee. Want met de zon op het veld is het toch net wat lekkerder. Ook voor de ouders langs de lijn. Bij de eerste trainingsgroepen was het de bij Glimmen spelende Gijs Brinkman (2010) die de beker mee naar huis kon nemen. Gijs maakt enorme stappen. Hoe dat komt? Simpelweg omdat Gijs graag beter wil worden en hij openstaat voor de tips die we hem geven. Dat gekoppeld aan een gericht opleidingsplan maakt dat hij groeit. Hij traint niet zomaar. Hij traint met het besef dat hij iedere training het maximale moet geven.

Gijs Brinkman

Bij de tweede trainingsgroepen ging de bij Be Quick 1887 spelende Thome Verpaalen (2005) er met de beker vandoor. Deze boomlange keeper maakt al tijden een enorme ontwikkeling door. Toen hij voor het eerst op ons keeperskamp kwam in 2017 was hij nog klein en ietwat onzeker. Door zijn club voelde hij zich niet serieus genomen als keeper. Dat was het moment om zich bij ons aan te sluiten. Wat we dan doen? Samen de route bepalen. De route om beter te worden. Dat betekende dat hij er iedere week moest zijn. Geen verslapping, maar kritisch zijn. We zijn inmiddels 5 jaar verder. En wat zijn we enorm trots op Thome. Kwaliteit is bij iedereen aanwezig, je moet alleen de knop aanzetten om het te ontwikkelen. Thome werkt hard, en dat is noodzakelijk als je beter wilt worden.

De volgende trainingen:

  • Vrijdag 1 april 2022
  • Zondag 3 april 2022
Thome Verpaalen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.