Talenten pakken bekers voor hun ontwikkeling als keeper

Lekker hoor. Als je keeper mag zijn. Dat betekent namelijk dat je als leider wordt gezien. Want de taak van de keeper is leidinggeven en het voorkomen van tegendoelpunten. Keeper zijn is een missie. Je bent dat niet zomaar. Beter worden is ook een vak. Je kunt wel beter willen worden, maar de vraag is hoe je dat gaat doen. En met wie. En wat dan het plan is. Dat is wel essentieel.

Zo leiden we bij Keeping the Zero keepers op. Simpelweg omdat het onze passie is. Iedere keeper daar brengen waar het mogelijk is gezien de potentie, motoriek en de wil om te leren. Dat gekoppeld aan een helder opleidingsplan maakt dat we zijn wie we zijn. De keepersopleiding in Groningen en omstreken. Zo zien we iedere week ruim 130 jongens en meiden die het beste uit zichzelf willen halen uit Friesland, Groningen en Drenthe. En vanuit onze opleidingsmethodiek worden keepers gescout. En dat is een logisch gevolg. Bekijk de gescoute keepers via deze link:

https://keepersschoolgroningen.com/gescoute-keepers/

Bij de trainingen van vrijdag 11 februari was het weer genieten langs de lijn en op het veld. De keepers werden met passie weer gepusht om het maximale uit zichzelf te halen. We nemen geen genoegen met ballen tegenhouden. Alles moet vast. Bij de eerste trainingsgroepen was het de in 2010 geboren Nick Koning die de beker als beloning voor zijn ontwikkeling mee naar huis kon nemen. Nick speelt bij GVAV Rapiditas in Groningen. We zien hem al bijna 3 jaar iedere vrijdag op het veld. Hij is dan ook een echte liefhebber. En dat zijn alle keepers die bij ons trainen. Wat een motivatie heeft Nick. Het is heerlijk om samen met hem op het veld te staan. Hij moppert nooit maar doet wat er gevraagd wordt. Hij begrijpt dat hij hard moet werken om nog beter te kunnen worden dan hij al is. Zijn ontwikkeling is dan ook mooi voor ons om te zien. De tips die hij krijgt pakt hij ook daadwerkelijk op.

Nick Koning

De tweede beker van vrijdag 11 februari werd bij de volgende trainingsgroepen gretig binnen gehengeld door de in 2008 geboren Luna Spin. Dit is er ook weer eentje hoor. Wat een gretigheid. Toen Luna 4 jaar geleden voorzichtig de eerste stappen met ons op het veld zette was ze nog wat beduusd. Van alle keepers om haar heen. De ballen vlogen nog om haar oren. We zijn samen gaan werken aan haar ontwikkeling. En ja, dat bloeit iets moois. Toen, in 2018, speelde ze nog bij ZVC, want ze woont in Gieterveen. Inmiddels speelt ze bij Veendam 1894 op hoog nivo. En ze zit bij de KNVB selectie. Bij de beste keepers van Noord en Oost Nederland. Samen met Megan Brugge, die ook bij ons op het veld rondloopt. Luna is rustig maar enorm gretig. Haar talent is groot, haar drive nog groter. En dat is cruciaal. Ze ziet zichzelf ooit graag in Oranje. Daar is ze een mooi eind mee op weg.

De volgende trainingen:

  • Iedere vrijdag 17 uur en 18.15 uur
  • Iedere zondag 10 uur en 11 uur
Luna Spin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.