Volgende trainingen met de keepers staan alweer op het programma in Groningen

De laatste trainingen voor de Winterbreak waren zondag 12 december j.l. Dat we niet na 17 uur mogen trainen is snel opgelost. De keepers die normaal op vrijdag trainen zagen hun kans schoon om op zondag te trainen en zich te meten met de andere talentvolle keepers van Keeping the Zero.

De volgende trainingen staan alweer op het programma na de Winterbreak. Op vrijdag 4 en zondag 6 februari worden de wekelijkse ontwikkel trainingen met de keepers hervat.

Ook is er nog het keeperskamp op 28 en 29 december a.s.

Natuurlijk waren er ook weer 4 bekers te verdelen. De eerste beker ging naar de bij DVC Appingedam keepende Dean Bos (2010). Dean zagen we voor het eerst op een van onze keepersdagen. Toen het moment daar was en het vervoer was geregeld was er geen houden meer aan. Dean zien inmiddels al 2,5 jaar iedere week op de groene grasmat. En wat heeft hij een plezier. Dat is de basis van de groei die hij heeft doorgemaakt. Gedrevenheid zoals een keeper het hoort te hebben. Hij voelt zich dan ook steeds meer op zijn gemak in de goal en als de ballen op hem afrazen. Niets is Dean te gek. Hij leert snel en dat is mooi meegenomen.

Dean Bos, DVC Appingedam

De tweede bokaal ging op 12 december naar de in 2011 geboren Ivar Lycklama. Hij speelt zijn wedstrijden bij Helpman. En nou, ja, hoe zeggen we het. Dit is er eentje hoor. Nog niet zo groot, maar wat een kwaliteit. Echt heerlijk om met hem samen op het veld te staan. Voor de duvel niet bang! En zijn handen gaan groeien dus die ballen pakt hij nog beter dan hij al doet. En zijn lengte gaat komen, ook dat zit snor. Zijn focus en concentratie zijn subliem!

Ivar Lycklama, Helpman

Bij de laatste groepen op zondag 12 december hadden we nog twee bekers te vergeven. Deze gingen naar twee keepers van het Hogeland. Xander Spriensma (Heracliden) uit Uithuizermeeden en Renzi Mennes (Eenrum) uit het gelijknamige dorp pakten deze bekers beide klemvast. Dit zijn ook twee knapen die zich enorm hebben ontwikkeld. Xander, geboren in 2004, zien we al 5,5 jaar iedere week op het veld. Renzi Mennes, ook van 2004, zien we al bijna 5 jaar iedere week. Xander heeft een uitstekende lengte voor een keeper. Die hebben we enorm zien groeien. Het is mooi als je keepers van een jonge leeftijd kunt begeleiden en dan ziet waar ze nu staan. Daar mag Xander trots op zijn. Zijn ontwikkeling zal nog verder gaan. We zullen hem continue prikkels blijven geven.

Renzi Mennes, zagen we als kleine knaap van 13 jaar. Op zijn 13e verjaardag had zijn vader hem aangemeld. Inmiddels is hij een grote keeper met grote kwaliteiten van 17 jaar. Van Renzi gaan we nog meer horen. Zijn leercurve is dan ook mooi om te zien. Met uitschieters naar boven en naar beneden. dat hoort er allemaal bij. En juist daarom is Renzi een voorbeeld voor alle keepers. Hard blijven werken. Altijd! En, niet tevreden zijn met waar je op dit moment staat. Dat geldt overigens voor alle keepers die we opleiden.

Xander Spriensma (Heracliden) en Renzi Mennes (Eenrum)

2021 Was sportief weer een fantastisch jaar. Mooie beloningen voor keepers die zich in de kijker hebben gespeeld. Zie deze lijst: https://keepersschoolgroningen.com/gescoute-keepers/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.