Keepers opleiden als missie in Groningen bij Keeping the Zero

Toen we in 2014 begonnen met het opleiden van keepers op Sportpark Corpus den Hoorn in Groningen hadden we maar 1 missie. Keepers opleiden. Aan die missie is in de afgelopen 7 jaar niets veranderd. Onze missie gekoppeld aan ons enthousiaste trainersteam, heeft er voor gezorgd dat keepers ook daadwerkelijk beter worden. Veel keepers hebben de stap gemaakt naar een betaald voetbalclub als FC Groningen, SC Cambuur, SC Heerenveen, FC Emmen, PEC Zwolle en ADO Den Haag. Daarnaast zijn veel keepers opgenomen in KNVB selecties en spelen ze bij een hoger team bij hun club. Of ze maakten de stap naar een andere club om op hoger niveau te kunnen spelen. Dat maakt ons trots. Het plezier en de passie spat nog steeds van onze trainingen af.

Op zondag 14 november j.l. was het plezier ook weer enorm. Het was fris, maar dat mocht de pret niet bederven. Er werd weer hard gewerkt om iedere bal te kunnen pareren en vast te houden, De eerste beker ging mee met de bij Helpman spelende Joshua Yazgonul. De in 2011 geboren Joshua traint altijd met plezier. Beter worden is wat hij ook het liefst wil. Dat gaat met horten en stoten. Zijn lengte is een groot voordeel als keeper. En die benut hij zoals we het graag zien. Met elf pakt hij iedere bal, zelfs steeds beter klemvast. Dat zijn ontwikkeling eigenlijk pas is begonnen maakt zijn toekomst alleen maar mooier.

JOHSUA YAZGONUL

De 2e beker ging naar de in Wildervank wonende Kevin Norder. Hij is geboren in 2007. Sinds dit seizoen speelt hij bij FC Emmen. De jaren daarvoor bij Wildervank. We hebben hem nu een aantal jaren in onze keepersopleiding in Groningen, en dan ontstaat er iets. Zijn ontwikkeling werd niet altijd gezien door iedereen, wij zagen zijn potentie en zijn met hem gaan werken. Met de overstap naar FC Emmen afgelopen zomer als gevolg. Echter, dan begint de volgende stap. Hoe kan ik mij verder ontwikkelen. Want bij een betaald voetbalclub zitten is mooi, maar dat is niet alles. Je moet er veel voor doen en veel voor laten. Dat beseft Kevin ook. We zien enorm uit zijn verdere stappen te mogen begeleiden.

De volgende trainingen:

  • Vrijdag 19 november
  • Zondag 21 november
KEVIN NORDER

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.