Keepers opleiden bij Keepersschool Groningen

De vraag is altijd wat je als keeper doet om beter te worden. En dan bedoelen we ook daadwerkelijk echt beter worden. Niet zomaar trainen. Maar met een plan, een visie. Dat doen we al sinds 2014 volgens de Ajax opleiding. Simpelweg omdat Ajax de beste keepersopleiding van Nederland heeft. De meeste keepers die momenteel in het betaalde voetbal spelen hebben in de jeugd van AJAX gespeeld. Onze samenwerking met AJAX is dan ook warm.

Onze trainingen zijn op sportpark Corpus den Hoorn in Groningen op vrijdag en zondag. De thuishaven van FC Groningen, GRC Groningen en Groen Geel.

De bekers die we hebben dienen als stimulans en beloning voor de inzet en ontwikkeling. Niet voor niets brengen we ieder jaar weer keepers naar een betaald voetbalclub. FC Groningen is daarbij de de grootste afnemer van onze keepersopleiding. Inmiddels hebben 7 jeugdkeepers de overstap gemaakt naar de trots van het noorden.

De eerste beker op de trainingen van vrijdag 29 oktober ging naar de in 2010 geboren Joost Jan Speelman. Hij speelt zijn wedstrijden bij VEV67 uit Leek. Steevast is hij iedere vrijdag aanwezig samen met zijn vriend en clubgenoot Siem Landkroon. Siem is overigens een jaartje jonger. We zien Joost Jan al bijna 2 jaar iedere week. En wat een plezier spat er af. Joost is ruw. Dat wil zeggen dat hij heel graag beter wil worden maar dat hij nog wat grof is. Hij is ook nog eens erg groot. Stap voor stap werken we aan het proces van beter worden. Hij is steeds beter in staat de bal met de juiste snelheid te verplaatsen en ook nog eens goed in positie te komen bij spelverplaatsing. Zijn handen zijn zacht en zo pakt hij steeds beter ballen vast. Het is dan ook heel erg fijn om met hem te mogen werken. Zijn aandacht wordt ook steeds beter en beter.

Joost Jan Speelman

Bij de tweede trainingsgroepen was het de bij Klazienaveen keepende Dylano Hof die de beker mee naar huis kon nemen. De in 2009 geboren Dylano zien we al een jaar. Iedere week vanuit Klazienaveen naar Groningen, dat geeft de wil om te leren nog eens goed weer. Een liefhebber pur sang. Dat keepen he, dat moet je wel leuk vinden. En hij vindt het superleuk. Je lekker voor iedere bal gooien en als winnaar uit de strijd komen is wat hij het liefst doet. En dat gaat beter en beter. Niet voor niets is hij door de KNVB uitgenodigt voor het Onder 13 team. Zijn stappen omhoog zullen nog verder gaan. En daar werken we samen verder aan.

De volgende trainingen:

  • Zondag 31 oktober
  • Vrijdag 5 november
  • Zondag 7 november
Dylano Hof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.