Een betere keeper worden is een proces

Als keeper voel je je vaak alleen in je team. Simpelweg omdat je een andere taak hebt dan de rest van je team. Je bent het laatste redmiddel. Als de ballen achter je belanden is het een doelpunt. En dat vindt niemand leuk, behalve de tegenstander. Wat je dan graag wilt als keeper is het verschil maken. Punten pakken. Onmogelijke reddingen maken zodat iedereen trots op je is. Maar dat beter worden gaat niet zomaar. Daar moet je veel voor doen. Het is een proces. Stap voor stap beter worden. Hard werken, en veel werken. Aan allerlei dingen die van belang zijn om een betere keeper te kunnen worden.

Bij de trainingen van zondag 10 oktober j.l. was dat niet anders. Er werd keihard gewerkt. De beker bij de eerste groepen ging mee naar Hoogezand met Bay Zeeman. Bay, geboren in 2011, speelt bij HS’88. We zien hem sinds augustus van dit jaar, en wat een fijne vent is dit. Daarvoor zagen we hem bij een keepersdag. Hij doet wat hij moet doen, week in week uit. Rustig doet hij zijn werk. Omdat hij graag beter wil worden. En dat is best moeilijk. Je moet goed opletten en de uitvoering moet meestal ook nog eens heel erg snel. Maar Bay maakt mooie stappen in de goede richting. Dus wordt hij een betere keeper. Dat proces gaat nog veel verder. En daar gaan we samen heel erg veel voor doen.

Bay Zeeman

Bij de tweede trainingsgroepen op zondag 10 oktober ging de bij Be Quick 1887 keepende Thijmen Wichers er met de beker vandoor. Thijmen, geboren in 2006, zien we sinds maar van dit jaar nadat we hem eerder al bij onze keeperskampen zagen. Dit is er ook eentje hoor. Wat een gedrevenheid en passie heeft hij in zich. Thijmen wil gewoon graag beter worden, en daar doet hij alles aan. Samen met zijn vrienden van Be Quick zien we hem iedere zondag met plezier op het veld staan om hem extra prikkels te geven. Dat hij alles snel oppikt is wel duidelijk. Hij wil nog beter worden dan hij al is, en nog belangrijker worden voor zijn team. De stappen die hij zelf wil maken gaat hij ook daadwerkelijk maken. Zijn drive, energie en lerend vermogen zorgen voor de volgende stappen in zijn ontwikkeling.

De volgende trainingen zijn op:

  • Vrijdag 29 oktober
  • Zondag 31 oktober
Thijmen Wichers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.