De keepers genieten enorm tijdens de trainingen

Het is heerijk om keepers op te kunnen en mogen opleiden volgens een duidelijke visie. Beter worden is niet zomaar gedaan als keeper. Daar moet je heel erg veel voor doen. Structureel. Anders sta je stil en word je ingehaald. Er is tenslotte maar voor 1 keeper plaats in het veld. Hard werken is dan vereiste als je je wilt ontwikkelen. We zien de keepers iedere vrijdag en zondag dan ook enorm genieten tijdens de trainingen. Dan krijgen ze de aandacht die ze graag willen hebben. En trainen ze met keepers van andere clubs zodat ze zich kunnen meten. En zo ontstaan er ook weer vriendschappen.

Bij de eerste keepersgroepen op vrijdag 17 september was het de bij Bedum keepende Ruben Stellingwerf (2011) die de beker mee naar huis kon nemen. Gretig pakte hij de beker voor talentontwikkeling en talentstimulering dan ook aan van de coaches. Ruben heeft enorm veel gif in zich in de goede zin van het woord. Soms gaat het even niet zoals het moet, maar Ruben heeft geleerd juist dan door te zetten, en zie eens wat er dan ontstaat. Dan wordt Ruben beter en beter. En pakt hij ballen die hij eerst niet kon pakken. Inmiddels helpt hij ook de andere keepers met tips. En dat is echt mooi om te ervaren als trainer. Zo maak je elkaar beter.

Ruben Stellingwerf

Bij de tweede trainingsgroepen was het de bij GRC Groningen keepende Tom Hijszeler die de beker mee naar huis nam. Zo bleef de 2e beker in de stad. Tom, geboren in 2007, maakt al lange tijd een enorme progressie door. Het is bewonderenswaardig hoe snel hij zich weet te ontwikkelen. Zijn voorkomen is inmiddels ook imposant. Dat gekoppeld aan zijn lef maakt hem een keeper waar menig spits bang voor zal zijn in het veld. De ontwikkeling van Tom gaat ondertussen gewoon verder, maar we mogen genieten van waar hij nu staat.

De volgende trainingen zijn op :

  • Zondag 19 september
  • Vrijdag 24 september
  • Zondag 26 september
Tom Hijszeler

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.