De keepertraining in Groningen is altijd met passie

De volgende trainingen zijn op vrijdag 3 en zondag 5 september as.

Wat een feest moet zijn is ook daadwerkelijk een feest. Keepers hebben een missie. Dat is wel duidelijk. In het kort gezegd: de NUL houden en beter worden. Steeds maar weer beter worden. Keepers zijn eenlingen bij de club, bij ons zijn ze onderdeel van een TEAM. En dat is fijn. De keepers trainen dan ook gezamenlijk met passie. Zo leiden we de keepers al jaren op. En zo volgt ook logischerwijs de ontwikkeling.

Bij de training van zondag 29 augustus was het plezier en de passie ook weer enorm. De trainers gooien er nog een schepje bovenop en stoken het vuurtje nog maar eens verder op. Hoger en hoger komt de lat te liggen. We zijn niet tevreden met tegenhouden. Positie is king. Daar draait alles om . En dan willen we ook nog eens dat je als keeper ballen vasthoudt. En alles natuurlijk vanuit de beweging. Uit positie en in positie. Man wat heerlijk om keeper te zijn. Zo verzinnen we steeds wel weer iets nieuws.

De eerst bokaal voor talentstimulering en talentontwikkeling ging naar de bij vv Glimmen spelende Emil Pfeiffer (2010). Dit is een van de talenten hoor. Deze knaap is enorm leergierig. We lachen wat af op het veld, maar we zijn ook bloedserieus. Of het nu keihard regent of als de zon schijnt, het maakt ons niet uit. Zo werd Emil ook aangespoord door Nikia van Middendorp (2007). Nikia traint op de zondag in de volgende groepen. Ze wil haar leiderschap ontwikkelen, en daarom kiest ze voor dit pad. Keepers begeleiden en ontwikkelen. Mensen durven aanspreken op een duidelijke manier. Zo ontstaat er van alle kanten iets moois. Emil doet wat hij moet doen, steeds meer ballen pakken. En dan vliegt er wel eens een baletje in. Maar ja, dat is onderdeel van het proces. Wacht maar, Emil zal nog veel meer stappen gaan zetten in zijn ontwikkeling. We zien er naar uit verder met hem te werken.

Emil Pfeiffer, Glimmen

Bij de tweede trainingsgroepen op zondag 29 augustus was het de bij Westerkwartier spelende Jesper Smit (2007) die de beker mee naar huis nam. Met Jesper is het genieten op het veld. Wederzijds natuurlijk. Jesper werkt in alle rust, zo is iedere keeper weer anders. Dat betekent dat ook iedere keeper weer een andere aanpak nodig heeft. Maar Jesper doet wat hij moet doen, je ziet hem genieten als hij op het veld staat met zijn handschoenen aan. Het type dat nooit een training overslaat en altijd kei en keihard zijn best doet. Zo kun je Jesper het beste typeren. En ja, dan ontstaat er iets he. Ontwikkeling. Mooi om alle keepers zo te kunnen helpen. Dat doen we dan ook graag. En met passie. We zien alweer uit naar de volgende trainingen.

Jesper Smit, Westerkwartier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.