Keepers gaan de zomer in

De laatste trainingen van het eerste blok van de voorbereiding van seizoen 2021-2022 zit er op. Op 1 juni j.l. begon de voorbereiding, in het weekend van 2 tot en met 4 juli werd dit blok afgesloten. De wekelijkse ontwikkel trainingen voor de keepers starten weer op vrijdag 20 en zondag 22 augustus a.s. Van maandag 16 augustus tot en met vrijdag 20 augustus starten we overigens ook met een 5 daags keeperskamp. Zo bereid je je optimaal voor op het nieuwe seizoen. De keepers gaan allereerst weer fris in de koppies worden, tijd voor de zomervakantie.

Tijdens de laatste vrijdagtraining op 2 juli j.l. was het Hidde Brouwers die de beker de hele zomer thuis mag houden. Hidde speelt bij Grijpskerk, komend seizoen in de Onder 13-1. Hidde zien we al 3 jaar iedere vrijdag. De toen nog 7 jarige Hidde heeft enorme stappen gemaakt. Daarnaast is hij ook fysiek enorm sterk geworden. De nu bijna 11 jarige Hidde doet wat hij moet doen om de beste te worden. Want het is voor hem even helder als simpel. Hij wil beter worden. Iedere training weer. En zo doet hij dat week in week uit. Mentaal is Hidde dan ook ijzersterk. We gaan zijn ontwikkeling gewoon verder stimuleren.

Hidde Brouwers

Bij de tweede trainingsgroepen van vrijdag 2 juli ging de bij Amicitia keepende Dante van Dijken met de beker naar huis. Dante zien we ook al 3 jaar. De in 2006 geboren Dante werkt altijd hard. Je hoort hem nooit klagen. Hij doet gewoon zijn ding. En dat is beter willen worden. Dante is enorm leergierig, dat is dan ook zijn kracht. Dante zoekt altijd naar verbeteringen, dat is ook nodig om net die ene bal wel te kunnen pakken. Zoeken naar details, daar zit het verschil tussen een redelijke en een goede keeper. Ook Dante kan de beker de hele zomer thuis houden.

Dante van Dijken

Op de laatste zondagtrainingen was het allereerst de bij HS88 keepende Thijmen Nieborg die de beker mee naar huis kon nemen. Thijmen, geboren in 2010, is er altijd. En als hij er is vliegen de vonken er af. Als iets niet lukt gaan we net zo lang door tot het wel lukt. En Thijmen is een echte doorzetter. Zo brak hij onlangs zijn arm. Dus dat werd gips. Logischerwijs kon hij even niet keepen. Dat was balen. Maar de focus ging gelijk naar de eerste training dat hij er weer kon zijn. Thijmen kijkt vooruit en denkt verder. Ook dat is nodig in het veld. Als keeper denk je constant wat je moet doen in welke situatie. We brengen de keepers in situaties waardoor ze minder hoeven na te denken en gewoon weten wat ze moeten doen. Thijmen zien we overigens ook al sinds 2018.

Thijmen Nieborg

Bij de laatste keepersgroepen was het de bij ADO Den Haag spelende Lois Wieringa die de beker mee naar huis nam. Over Lois hebben we al veel gezegd en geschreven. Het is simpel. Je bepaalt zelf de route die je bewandelt om je doelen te halen. Lois heeft als doel professioneel keeper te worden. En dus doet ze er alles aan zich continue te verbeteren. Zo belande ze bij de KNVB regionaal, KNVB landelijke selectie, SC Heerenveen en vertrekt ze nu naar ADO Den Haag. Gewoon, omdat ze de beste wil worden. En wij helpen haar daarbij. Samenwerken is belangrijk als je echt beter wilt worden. Lois zien we ook al sinds 2018.

De volgende trainingen:

  • Keeperskamp 16 tot en met 20 augustus
  • 1e vrijdagtrainingen 20 augustus
  • 1e zondagtrainingen 22 augustus
Lois Wieringa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.