Beter worden als keeper leidt tot bekerwinst

Als keeper wil je altijd beter worden. Zo is het iedere maand, week en dag. Er gaat geen dag voorbij of we zoeken naar onderdelen die we kunnen verbeteren. Bij de trainingen van 11 en 13 juni j.l. was dat niet anders. Gretig trainden de keepers op deze vrijdag en zondag. Als je gewoon goed je best doet, goed oplet en iets doet met de aanwijzingen die je krijgt wordt je simpelweg beter. En beter worden is een proces. Dat kan iedere keeper beamen. Niets gaat vanzelf. Het is hard werken om stappen vooruit te kunnen maken.

Bij de vrijdag training van 11 juni waren er weer twee keepers die zich laten gelden. De bekers werden gewonnen door Liam Christiaanse (2011) en Jesse Blaauw (2008). Liam speelt bij Bedum. We zien hem al een jaar iedere vrijdag. Het mooie aan hem is dat hij traint met een lach. En zo hoort het ook. Als je ontspannen traint word je beter. Dat hij al heel erg goed ballen vast kan houden is een groot compliment. Daar werken we hard aan. De ballen komen steeds sneller en harder. Dat Liam ze dan kan vasthouden is een mooie ontwikkeling. Zelf heeft hij dondersgoed door waar hij staat en wat hij nog met doen. Ook dat is een mooie kwaliteit.

Bij de tweede trainingsgroepen op vrijdag 11 juni was het de bij Winsum spelende Jesse Blaauw die de beker mee naar huis kon nemen. Gretig op iedere training. We zien hem al bijna twee jaar. Dat maakt hem tot wie hij op dit moment is. Enorm leergierig en erg atletisch. Inmiddels pakt hij ballen waarvan hij eerst dacht dat ze niet te pakken waren. De ontwikkeling van Jesse gaat als een komeet. Daar beleven we met zijn allen nog heel erg veel plezier van.

Bij de zondagtrainingen van 13 juni was het ook weer dikke pret. De ontwikkeling van de keepers volgen we op de voet. De bekers gingen naar Bram Sipkes (2011) en Armin Rolfes (2008). Beide jongelingen laten zien wat je moet doen om beter als keeper te kunnen worden. Bram zien we al twee jaar iedere week. Deze knaap is zo fanatiek dat hij een hele tijd zelfs op de vrijdag en de zondag trainde. Bram is erg leergierig. Houd ook nog eens van grappen en kan serieus zijn als het wordt gevraagd. Zijn ontwikkeling is een logisch gevolg van zijn aanwezigheid en inzet.

Bij de tweede trainingsgroepen op zondag 13 juni was het de bij DZOH spelende Armin Rolfes die de beker mee naar huis kon nemen. Armin heeft de stap naar een hoger nivo gemaakt en vertrok bij vv Emmen. Natuurlijk is het jammer als een van de talenten van de club een ander pad kiest. Des te mooier is het als de club waar je vertrekt je de reis naar de beste versie van jezelf gunt. Want Armin wil gewoon de beste worden. Deze in Emmen wonende keeper reist dan ook niet voor niets iedere week de kilometers. Beter worden, nog beter worden en dan nog weer beter worden. We gaan hem natuurlijk verder begeleiden in zijn ontwikkeling als keeper.

De volgende trainingen zijn op vrijdag 18 en zondag 20 juni 2021.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.