Lois Wieringa vastgelegd door ADO Den Haag

Keeper zijn is bijzonder gaaf. Gewoon tof! Omdat je de beste wilt zijn word je keeper. Omdat je leiding wilt geven en bovenal omdat je belangrijk wilt zijn voor je team. Mooie reddingen maken en punten pakken!

Keepers zijn de belangrijkste spelers in het voetbalteam. Zo simpel is het. Maak je een fout dan is het meestal een doelpunt. Als je veel tegenhoudt kun je wedstrijden winnen, of in ieder geval niet verliezen.

In 2018 zagen we Lois Wieringa voor het eerst op een van onze keepersdagen. Kort daarna zagen we haar wekelijks op onze trainingen. De in 2005 geboren Lois keepte bij TLC uit Leek, en daarnaast ook nog in de zaal. Wat we zagen was een enorme drive om beter te worden. Bij haar aanmelding zei ze dat ze de beste keepster wilde worden. En det ze bij een profclub wilde voetballen. Ze is al keeper vanaf haar 6e jaar vermelde ze ook nog zijdelings. Opleiden is wat we doen. Dus gingen we samen aan de slag.

Dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Je kunt wel graag iets willen en een enorme drive hebben, het moet dan ook nog eens lukken in de keepershandelingen. Iets doen met de informatie die je krijgt aangereikt. En juist daar begonnen haar lessen. Hoekig als ze in het begin nog was schoot ze alle kanten op. Ballen pakken lukte nog niet echt, al deed ze haar stinkende best. We werkten aan haar houding, trap, techniek, vasthouden van ballen en ga zo maar door. Samen naar beelden gekeken wat we nog konden verfijnen. En ja, dan komt er eerst wat weerstand. Maar Lois is een slimme meid. Ze denkt na over wat er wordt gezegd.

En zo ging de leercurve omhoog en ontwikkelde ze zich heel erg goed de afgelopen 3 jaar. Haar volgende stap is bereikt. Lois speelt volgend seizoen bij ADO Den Haag! Een hele toffe beloning van de club uit de hofstad voor Lois. Ze gaat daar spelen in de Onder 17.

We zijn trots dat we weer een talent hebben kunnen opleiden en haar volgende doel is bereikt. Lois wensen we vooral heel erg veel plezier!

De volgende trainingen zijn op vrijdag 23 en zondag 25 april a.s.

Lois Wieringa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.