Echte keepers hebben een missie

Als keeper train je altijd. Zo hard als je kunt met een goed plan. Nooit zomaar gaan trainen zonder doel. Of op iets waar je niets aan hebt. Je moet ervoor zorgen dat je als keeper op trainingen in situaties komt die je tijdens wedstrijden ook veel tegenkomt. Dat maakt je simpelweg een betere keeper. Letten op details is daarbij een belangrijk onderdeel. Voor ons als keepers coaches is het heerlijk werken met deze keepers. Daarom hebben de keepers die bij ons trainen een missie. Een hele duidelijke missie zelfs! Beter worden. Geen training voorbij laten gan waarbij het doel is je te ontwikkelen. Meegezogen worden in de kwaliteit van de andere keepers. Boven jezelf uitstijgen. En dat steeds maar weer.

Zo gaat het iedere week. En zo was het ook bij de trainingen van zondag 28 maart 2021. Bij de eerste keepersgroepen was het de bij GVAV Rapiditas keepende Max Been die de beker mee naar huis kon nemen als beloning voor zijn ontwikkeling. Deze in 2009 geboren knaap is inmiddels alweer twee jaar onder onze hoede. De stappen die hij maakt zijn dan ook prijzenswaardig. Hij laat zich niet gek maken en snapt als geen ander dat beter worden uit jezelf moet komen. De 11 jarige Max heeft een missie. De beste worden!

Max Been

Bij de tweede trainingsgroepen van 28 maart was het de 21 jarige Marco Vicente (Mamio) die de beker mee naar huis kon nemen. Marco is van Portugese / Zuid Afrikaanse afkomst en studeert in Groningen. Hij wil maar 1 ding. Prof worden. Daar doet hij werkelijk aan. Zo traint hij zowel op de vrijdag als de zondag. Zo heeft hij jarenlang op het hoogste nivo gespeeld in Zuid Afrika. Man, deze vent kan er echt wat van. Nog wat hoekig kwam hij binnen in het najaar van 2020. Inmiddels weet hij wat er van hem wordt verwacht om zijn ontwikkeling een boost te kunnen geven. Dat hij alsmaar beter en beter wordt is wel duidelijk. Dat komt omdat hij graag wil. Plezier uitstraalt en alle informatie tot zich neemt. Vragen stelt. Ook dat is belangrijk. Waarom doen we dit of waarom doen we dat. Hoe kan ik het beste handelen in deze situatie? We gaan samen zijn ontwikkeling verder volgen.

De volgende trainingen zijn op vrijdag 9 april en zondag 11 april.

Overige trainingen:

  • Keepersclinic vv Harkstede 7 april
  • Keepersdag FC Assen meivakantie 26 april
  • Keeperskamp 3 dagen in Groningen van 3 tot en met 5 mei
  • Keeperskamp 5 dagen in de laatste week van de zomervakantie van 16 tot en met 20 augustus.
Marco Vicente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.