Stap voor stap een betere keeper worden

Als je een betere keeper wilt worden dan maak je een plan. Hoe je dat gaat doen. Wie of wat je daarvoor nodig hebt. Beter worden is een proces. Beter worden is hard werken. Beter worden is doorgaan waar anderen stoppen. Niet tevreden zijn met waar je staat op dit moment. Goed luisteren naar je trainers. Vooral ook goed kijken naar anderen. En dan, als je dat week in week uit doet, ontstaat er iets. Dan groeit er iets. Wat gaat groeien is je kwaliteit als keeper. Onlosmakelijk is je zelfvertrouwen. Dat groeit ook als je doorhebt dat je beter wordt. Dan kom je in een cirkel die steeds groter wordt. Omdat je steeds zelfverzekerder wordt. Zo wordt je stap voor stap een betere keeper.

Bij de eerste trainingsgroepen op vrijdag 26 maart j.l. ging de in 2010 geboren Nathaniel Ottema met de beker welverdiend naar huis. Nathaniel speelt bij vv Nieuw Roden. We zien hem sinds november iedere week op de vrijdagen. Zijn interesse voor het keepen werd groter en groter. Zijn inzet wordt ook steeds groter en groter. Dat Nathaniel dan beter wordt is een logisch gevolg. Zo is hij steeds alerter en groeit hij als mens. Dat laatste is alleen maar goed. En bovendien mooi. Los van het ontwikkelen als keeper ontwikkel je je ook als mens bij de trainingen.

Nathaniel Ottema

Bij de tweede trainingsgroepen was het de in Zuidhorn woonachtige Lotte Cligge die de beker mee naar huis nam. Vorig jaar brak ze ongelukkig haar pols. Lotte is echter het type doorzetter. Zo is ze inmiddels weer helemaal terug. De kwaliteit spat er af! Deze in 2006 geboren meid zien we al twee jaar iedere vrijdag. Dat gaat niet onopgemerkt. Ze hoort bij de beste meiden keepers van Noord Oost Nederland in haar leeftijdscategorie. Stap voor stap zien we haar ontwikkeling groeien. Lotte speelt bij vv Zuidhorn.

De volgende trainingen zijn op zondag 28 maart a.s.

In de meivakantie hebben we ook nog een keepersdag bij FC Assen en een 3 daags keeperskamp. Bekijk hier de verdere informatie.

Keepersdag bij FC Assen

3 Daags keeperskamp

Lotte Cligge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.