Een betere keeper word je niet zomaar. Wat een weekend!

Wat een weekend! Man het was genieten op het veld vrijdag 19 en zondag 21 maart. Het plezier spatte van de keepers af. Dito de ontwikkeling. Gretig als de keepers zijn doen ze hun uiterste best om weer een volgende stap te kunnen maken om een betere keeper te worden. En ja, een betere keeper word je niet zomaar. Dat gaat niet vanzelf. Ook niet door maar gewoon te trainen zonder plan. Vraag dat maar eens aan de keepers.

Daarom zit achter alles een gedachte. We doen niets zomaar. Juist alles er aan doen om de keepers te prikkelen. Extra prikkels te geven. Zodat ze zich kunnen ontwikkelen. Dat moet nl. intrinsiek zijn. Dan bepaal je ook in welke groep je traint. Altijd het maximale geven zodat je altijd met jezelf bezig bent.

Op vrijdag 19 maart was het veld als weer vroeg volgestroomd met keepers. Na koortsachtig overleg tussen de coaches ging de beker de provincie Groningen uit en mee naar Friesland. Sianna Kuiken nam de beker trots in ontvangst en nam hem mee naar Nij Altoenae. Dat is een klein dorpje boven Leeuwarden. Siann, geboren in 2008, speelt bij Sint Annaparochie. Sinds 2019 zine we haar iedere vrijdag. Samen met haar (inmiddels) vriendinnen Luna Spin en Megan Brugge traint ze zoals het hoort. Deze meiden zitten samen bij de KNVB selectie. Zo kunnen ze samen met de jongens waar ze mee trainen elkaar naar een hoger nivo duwen. En dat gaat zoals we het graag zien. Voor de jongens doen ze overigens niets onder. Integendeel. Haar passie is enorm. Ook dat is iets waar ze hard aan gewerkt heeft, Een training was eerst nog wel een eens training. Nu is het om je te ontwikkelen.

Sianna kuiken

Bij de tweede trainingsgroepen op 19 maart was het ook weer enorm lastig voor de trainers. Na overleg ging de beker verdient mee naar Hoogezand. Axel de Vries nam hem onder zijn arm mee. De in 2006 geboren Axel zien we overigens iedere vrijdag, al sinds 2016. Voor ons is het mooi om keepers te mogen ontwikkelen, helemaal als ze dat zelf graag willen. Aan eendagsvliegen heb je tenslotte niets. Juist de keepers die intrinsiek gemotiveerd zijn staan op vrijdag of zondag op het veld. Axel speelt bij HS’88. Wat een plezier straalt hij uit. Altijd met een lach op de trainingen aanwezig, nooit verzakend maar juist keihard werkend. Op naar zijn volgende stappen in zijn ontwikkeling.

AXEL DE VRIES

Op zondag 21 maart was het ook weer een drukt van jewelste. Wat een plezier op het veld. Bij de eerste keepersgroepen op de zondag ging Ivar Lycklama met de beker naar huis. De beker bleef deze keer dichtbij huis. Ivar woont in Groningen en speelt bij Helpman. Zijn ontwikkeling is prijzenswaardig. Talent herkennen we altijd direct. Dan komt er ook nog motivatie bij kijken en hoe je omgaat met een tegenslag. Want de ontwikkeling van een keeper gaat niet zoals je het graag wilt. Simpel zat. Het gaat met horten en stoten. Bij Ivar, geboren in 2011, zagen we direct mooie dingen. Dat groeien komt vanzelf, hij is ook nog piepjong. Toch is hij in staat om zich aan te passen en op te trekken aan oudere keepers. We passen de omgeving voor hem aan en hij gaat gewoon mee in het nivo. Zo ga je voorlopen op je leeftijdsgenoten. Dat is wat we graag doen. Beter worden en elkaar beter maken.

Ivar Lycklama

Bij de laatste trainingsgroepen op de zondag was het ook weer smullen geblazen. Wat een weekend! Keepers die streden voor iedere meter. Elkaar beter maken en gestimuleerd worden door de trainers. Prachtig dat keepers alle aangereikte informatie zo opnemen. De laatste beker ging mee met Lois Wieringa. Deze in 2005 geboren meid kwam binnenlopen in 2018. Toen wilde ze graag, maar was ze nog ruw. Weinig lukte nog. Toch zien we dan iets waar we mee aan de slag gaan. Vertrouwen in jezelf is de basis van alles. Als iets niet lukte sloeg ze op slot. Opeens sloeg de vonk over. Wat een prachtige momenten zijn er daarna geweest. Zo kwam ze bij de KNVB selectie. Zat ze zelfs bij de laatste 6 keepers voor het Nederlands elftal onder 15. Maakte ze de overstap van haar club TLC naar een hoger nivo bij Harkemase Boys. Allemaal mooie leermomenten. Inmiddels traint ze bij Heerenveen om daar komend seizoen een plek te bemachtigen bij de Onder 16. We zijn trots op haar inzet. En trots op haar progressie. Beter worden is keihard werken.

De volgende trainingen zijn op vrijdag 26 maart en zondag 28 maart a.s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.