Talentvolle keepers uit noordelijke provincies trainen in Groningen

Iedere week is het weer prijs. Op vrijdag en zondag stappen de keepers op de fiets of worden ze door hun ouders gebracht naar Sportpark Corpus den Hoorn in Groningen. Of ze nu 7 jaar zijn of 23 jaar, het maakt niet uit. Ze zijn op het veld te vinden om zich te ontwikkelen. Zo zien we 140 keepers uit alle noordelijke provincies. Het niveau van de keepers wordt alsmaar hoger. Zo kunnen ze zich ook mooi aan elkaar optrekken. Vriendschappen worden natuurlijk ook gesmeed.

Op zondag 14 maart was de wind gelukkig gaan liggen waardoor we hard konden werken. Het plezier spatte er weer vanaf. Bij de eerste keepersgroepen van 14 maart was het de bij Lycurgus uit Groningen keepende Casper Borghardt die de beker onder zijn arm mee naar huis kon nemen. Casper is enorm leergierig. Hij neemt alle informatie die hij krijgt direct op en probeert het gelijk toe te passen. Willen leren is essentieel als je beter wilt worden. Daarvoor komen de keepers tenslotte ook. Plezier is de basis, dan volgt de ontwikkeling. Deze in 2010 geboren knaap zien we al twee jaar iedere week op het veld. Als je met hem mag trainen als coach is het altijd fantastisch, de keepers jutten elkaar ook nog eens op.

Casper Borghardt

Bij de tweede keepersgroepen was het de bij FC Assen keepende Robin van Duijn die de beker als beloning voor zijn ontwikkeling mee naar huis kon nemen. Deze in 2008 geboren knaap zien we ook al twee jaar iedere week op de zondag. Robin kan er ook wat van. We dollen wat, maar trainen ook bloedserieus. Zijn ontwikkeling gaat in een mooie curve, zoals het bij de meeste gaat. Dan gaat het heel erg goed, dan iets minder en dan weer beter. Zo hoort het ook te gaan. Je groeit in alle facetten als keeper. Goed opletten hoort daar ook bij. Robin maakte ook al zijn opwachting in de KNVB selecties. Samen zullen we hard verder gaan werken en zijn ontwikkeling nog verder stimuleren.

De volgende trainingen zijn:

Zondag 21 maart

Vridjag 26 maart

Zondag 28 maart

Robin van Duijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.