Weekend weer bol van ontwikkeling van keepers

Ieder weekend is het weer prijs. De keepers komen op vrijdag en zondag naar Corpus den Hoorn in Groningen om zich te ontwikkelen tot betere keepers. Intrinsieke motivatie is daarbij voorwaarde om ook daadwerkelijk beter te worden. w hebben en hekel aan sjokken, houden juist van snelheid. Op tijd op je positie zijn is wat de keepers steeds beter begrijpen. Net als een bal vast houden in plaats van tegenhouden met de kans op een rebound. Dat soort elementen maakt dat we ons continue aanpassen aan de situatie. Beter worden staat samen met plezier dan ook centraal.

Vrijdag 19 juni 2020

Bij de eerste trainingsgroepen ging de beker voor talentstimulering naar de in 2011 geboren Ivar Lycklama a Nijeholt. We zagen deze jonge talentvolle keeper voor het eerst in augustus van 2019. Met een enorme passie en drive zien we sindsdien iedere vrijdag.Ivar speelt bij Helpman in Groningen. Zijn naam alleen is al fantastisch. De ontwikkeling die Ivar laat zien is waar hij trots op kan zijn. Natuurlijk kan hij nog niet overal bij, omdat hij nog verder moet groeien. Het gaat echter om het proces, en juist daar zien we in combinatie met zijn gedrevenheid enorme vooruitgang.

Ivar Lycklama a Nijeholt

De tweede beker op de vrijdag training ging de naar de in 2004 geboren Xander Spriensma. Xander speelt zijn wedstrijden bij De Heracliden in Uithuizermeeden. Xander zien we al ruim 4 jaar, sinds juni 2016 maakt hij iedere week de reis naar Groningen. Eerst nog samen met zijn broer Marwin, die nu trainer wordt. Zo kan het gaan. Je gaat van keeper waar je je beter wilt worden, naar trainer. Gewoon omdat het leuk is. En je de beste wilt worden. Dat wil Xander en dat is te zien. Iedere week weer een stap. Het lukt niet altijd, maar dat is onderdeel van het proces van ontwikkeling.

Xander Spriensma

Zondag 21 juni 2020

Natuurlijk word er op Vaderdag ook gewoon getraind. Simpelweg omdat we liefhebbers zijn. Eerst werd papa nog even in de watten gelegd, en vervolgens naar Groningen om weer beter te kunnen worden. De in 2011 geboren Bram Sipkes pakte de beker bij de eerste trainingsgroepen. Bram traint overigens op de vrijdag en de zondag. Zoals Bram traint zien we het graag. Niet afwezig zijn maar opletten. De details pakt hij daarnaast enorm snel op. Zijn progressie is logischerwijs snel. Bram speelt zijn wedstrijden bij Velocitas.

Bram Sipkes

De laatste beker van het weekend ging naar de bij Lycurgus keepende Daan Kooistra. Daan maakt overigens de overstap naar Velocitas. Daan, geboren in 2006, zien we al sinds mei 2015. Al ruim 5 jaar zien we hem week in week uit. Daan is dan ook het voorbeeld van onverzettelijkheid. Steeds maar weer de energie op kunnen brengen om weer tot het maximale te gaan. En ook daar geldt, net als voor iedere keeper, het gaat je niet altijd voor de wind. Daan geeft echter niet op. Zo hoort het, en dan wordt je beter!

De volgende trainingen zijn op vrijdag 26 juni en zondag 28 juni a.s.

Daan Kooistra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.