Warme zondag met keepers zorgt voor plezier en ontwikkeling

Zondag 14 juni was het warm tijdens de trainingen op Corpus den Hoorn in Groningen. We lossen dat simpel op, even wat vaker de bidons vullen en klaar is kees. Hard werken blijft het motto. Ook al is het warm, de keepers trainen met passie om beter te worden. Anders kunnen ze ook beter thuis blijven. Aanwezig zijn betekent volle bak gaan. Met alles wat je hebt. Zo kun je weer werken aan het verfijnen van wat details.

Bij de eerste trainingsgroepen ging de wisselbeker voor talentstimulering en ontwikkeling naar de in 2010 geboren Ricardo Roskam. We zagen hem voor het eerst vlak voor de winter. Hij wil zo graag een goede keeper worden. Sindsdien zien we hem iedere zondag. Hij speelt bij Bellingwolde. Als jonge keeper lukt nog niet altijd alles in 1 keer, dat is ook prima, Als je maar doorzet, niet opgeeft en positief blijft. Gewoon denken dat je het kunt leren. Zo is het met veel dingen en ook met keepen. Je kunt gewoon heel erg goed worden als je dat echt wilt. Goed opletten, om je heen kijken, en naar de tips van de trainers luisteren. Ricardo maakt stappen in de richting waar hij naartoe wil. En dat is een dikke beloning waard.

Ricardo Roskam

Bij de tweede trainingsgroepen ging de wisselbeker naar de in Odoorn woonachtige Nikia van Middendorp (geboren in 2007). Nikia speelt nu nog bij HOC uit haar woonplaats, maar verkast naar SVBO uit Barger Oosterveld. Daar gaat ze voor haar kansen en verdere ontwikkeling. Spelen op hoog nivo is belangrijk als je je ontwikkeling wilt versnellen. De goedlachse Nikia is daarnaast dit jaar ook nog eens opgenomen in de KNVB Onder 13 meidenselectie van de regio Noord Nederland. Dat ze graag beter wil worden is ons allen wel duidelijk, daarnaast is het fijn als je ouders hebt die je veel gunnen. Meid als je wilt keepen en beter wilt worden dan zoeken we een plek waar je jouw dromen kunt realiseren. Zo zien we haar al sinds juli 2018 iedere week samen met een of beide van haar ouders die weer trouw de kilometers afleggen. Nikia groeit daarnaast wat ook weer ten goede komt aan haar ontwikkeling, ze krijgt een groter bereik en kan doordoor steeds beter ballen pakken die eerst onbereikbaar waren.

De volgende trainingen zijn vrijdag 19 juni en zondag 21 juni (Vaderdag).

Nikia van Middendorp

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.