Lois Wieringa op stage bij SC Heerenveen

Keepen. What else. Dat is wat de 14 jarige Lois Wieringa dacht toen ze kon lopen. Keepen is het leukste wat er is. Zo begon ze het keepen te ontdekken bij TLC uit Leek. Ze wil de beste worden. Dat is wat ze uitspreekt en dat siert haar ook nog eens. Toen ze in juni 2018 voor het eerst bij ons kwam was ze nogal ongepolijst. Grote drive, waarin we haar ten gunste van haar ontwikkeling haar enorm moesten afremmen. Rust brengt je nl veel verder. Zo gezegd zo gedaan. Sinds juni 2018 trainen we iedere week, toen was ze nog maar 12. Inmiddels is ze een stoere meid van 14 die eind juni zelfs 15 jaar wordt. Week na week hebben we haar prikkels gegeven. Gevolg? Ontwikkeling. Ze maakte de overstap van TLC naar Harkemase Boys waar ze zelfs in meerdere teams speelde. Dat is ook een valkuil. Je wilt graag, maar je kunt niet alles tegelijk. Dat weet ze inmiddels.

Lois Wieringa

De 14 jarige Lois ontwikkelt zich stap voor stap. In 2019 heeft ze al mogen ruiken aan het Nederlands team onder 15. Daar was ze samen met Ilse van Rhenen en Manon van der Laan bij de beste 5 keepers van Nederland.Ze gaat nu voor een volgende stap. Komend seizoen gaat ze trainen bij SC Heerenveen Onder 16 om het jaar erna door te stromen naar de beloften. Weer een mooie beloning voor passie en inzet.

De technische staf wenst Lois vooral heel erg veel plezier.

Lois Wieringa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.