Ontwikkelen als keeper doe je zelf

Als keeper ben je altijd het middelpunt. Als je ballen pakt ben je de held, als je ze laat glippen ben je de schlemiel. Zo simpel is het. De keepers doen dan ook hun best om iedere wedstrijd de held te zijn, want ze stappen het veld op om de ZERO te houden voor hun team. Dat verantwoordelijkheidsgevoel is groot bij de keepers.Juist daarom verrichten ze extra arbeid en volgen ze intensieve trainingen op vrijdag of zondag bij Keeping the Zero. Beter worden doe je echter helemaal zelf. Als je echt beter wilt worden draait alles om de intrinsieke motivatie.

De eerste beker van zondag 17 mei ging naar de bij Zuidlaren spelende Tynan Aukema. De in 2007 geboren Tynan zagen we in maart 2019 voor het eerst tijdens een proeftraining. Daarna waren de kaarten wel geschud. Zo koos hij er voor om zowel op de vrijdag als de zondag te gaan trainen om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Dat gaat zo goed dat we inmiddels een knaap op het veld zien die met brutaliteit de ballen inmiddels tegenhoudt en  ze ook nog eens goed kan vasthouden. Dat laatste is een besef wat alle keepers steeds meer hebben.

Tynan Aukema

De tweede beker ging naar de bij Helpman spelende Thome Verpaalen. De in 2005 geboren Thome is een van de talenten die enorme progressie heeft gemaakt. In september 2017 volgde hij een proeftraining, daarna is hij niet meer weggeweest. Gewoon, omdat hij een over een gezonde dosis ambitie beschikt. Het gaat er om dat je gelooft in jezelf, dan ga je je kwaliteit uitstralen en pas dan gaan anderen het zien. Juist in dat proces heeft Thome enorme stappen gemaakt.

De volgende trainingen zijn op vrijdag 22 mei en zondag 24 mei. Daarnaast is er nog een keepersmiddag op woensdag 20 mei a.s.

Thome Verpaalen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.