Als je een betere keeper wilt worden maak je offers

Keeper zijn is niet alleen mooi maar ook zwaar. Je mag zelf je de kleur van je handschoenen kiezen, een cool keepersshirt, toffe reddingen maken, belangrijk zijn voor je team en het doel bewaken met je leven. Zo maar een paar dingen die het keepen zo mooi maken. Het is ook best zwaar. Als er een doelpunt valt baal je als keeper heel eventjes. Want jouw taak is de ZERO houden. Tenminste, dat is het uitgangspunt. En dat lukt niet altijd. De keepers gaan onverstoorbaar door, met hun missie om beter te worden en zo de volgende keer de ballen te kunnen pakken die ze vandaag nog niet niet konden pakken. Het proces van ontwikkeling en beter worden is mooi om van dichtbij mee te mogen maken. En als je beter wilt worden maak je offers. Dan train je hard, en doe je extra dingen. Detail voor detail pakken we samen aan tot we weer een nieuwe stap kunnen zetten.

Op vrijdag 15 mei spatte het plezier weer van de gezichten van de keepers af. De foto’s die op onze FB pagina staan spreken overigens ook boekdelen. Bij de keepers tot en met 12 jaar was het de bij vv Helpman spelende Dim Meindersma die de beker voor talentontwikkeling en stimulering mee naar huis kon nemen. De in 2010 geboren Dim zagen we voor het eerst tijdens een proeftraining in mei 2019. Toen was de tijd nog niet rijp, soms duurt het even voordat je de keuze maakt om de keuze voor keeper te maken. Want voetballen is ook gewoon tof. In oktober van 2019 was het dan zover, iedere vrijdag naar Corpus om beter te kunnen worden. Zo zien we dat Dim zich ontwikkelt, en dat hij steeds meer beseft wat er nodig is en gevraagd wordt als je ballen wilt paken. Lekker keepen met zijn vriendje Ivar, dat doe hij dan ook het liefst. Een mooie beloning voor de ontwikkeling van Dim in zijn aandacht en focus.

Dim Meindersma

De tweede beker van de vrijdag ging naar de bij Be Quick 1887 keepende Quinten Wakker. De in 2003 geboren Quinten zien we sinds augustus 2016 iedere vrijdag op het veld. Man wat is deze knaap groot, inmiddels is hij alle trainer voorbij qua lengte. We zijn samen in staat veel plezier te hebben en de ontwikkeling ook nog eens centraal te stellen. Met zijn lengte heeft hij een enorm bereik, dat kan je ook wel eens in de weg zitten omdat het simpelweg langer duurt voordat je bij de grond bent. Je zult dus heel explosief en beweeglijk moeten zijn. De positie in de goal is altijd enorm belangrijk, dat wordt nog belangrijker voor Quinten. De jaren zijn voorbij gevlogen, dat mondde tijdens de training dan ook weer uit tot veel plezier.

De volgende trainingen zijn op zondag 17 mei 2020.

Quinten Wakker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.