Keepers trainen weer fanatiek

Iedere training is weer een klein feestje. De keepers staan iedere vrijdag en zondag weer met hun lotgenoten op het veld. Wat een mooi gezicht is dat overigens. Normaliter zijn er maar twee keepers op een veld te bespeuren. Van je eigen team en van de tegenstander. Hoe anders is het op de vrijdag en de zondag als je naar het veld kijkt. Dan zie je 135 talentvolle keepers met een missie. Beter worden. Steeds maar weer. We nemen geen genoegen met het tegenhouden van een bal, of het wegtrappen van een bal. De bal moet met de juiste snelheid daar komen waar je hem wilt. Ballen vasthouden is ons motto ipv tegenhouden.

Bij de eerste trainingsgroepen op vrijdag 7 februari spatte het fanatisme er al weer af. Met veel energie werden de keepers in de juiste richting geduwd. Waarom doe je wat je doet, zou het anders kunnen, waarom dan. En ga zo maar door. De keepers gaan nadenken wat ze aan het doen zijn waardoor er iets ontstaat wat we graag zien. Na overleg met de coaches was het de bij HFC15 keepende Fynn Heerink die de wisselbokaal mee naar huis kon nemen. Zo laat hij zien dat je met aandacht en focus de trofee meerdere malen in de wacht kunt slepen. Wat een passie legt hij aan de dag. De in 2008 geboren Fynn zien we sinds juni 2019. Het is extra lastig voor hem als keeper omdat hij eind december geboren is. Dat maakt dat hij bijna altijd de jongste van het team is. We zijn trots op de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt.

Fynn Heerink Fynn Heerink

Bij de tweede groepen is de scherpte ook altijd goed te zien. Het nivo gaat verder omhoog en de ballen gaan sneller. Je hebt minder tijd om te reageren dus je moet goed staan. De juiste positie wordt steeds belangrijker als de snelheid van de ballen omhoog gaat. De in 2008 geboren Marnix Clermonts pakte daar de beker. Hij speelt sinds dit seizoen zijn wedstrijden bij Be Quick 1887. Marnix is een jaar eerder doorgeschoven naar de volgende trainingsgroep. Simpelweg omdat we de keepers de uitdaging willen geven die bij ze past. Daardoor ontwikkel je je sneller. Uiteindelijk bepaal je zelf op welk nivo je traint en in welke groep. Marnix doet wat er nodig is om beter te worden, met een onvermoeibare inzet zien we hem beter worden. Inmiddels is hij ook nog eens opgenomen in de KNVB selectie Onder 12 van Groningen, Drenthe en Friesland wat hem tot de beste 4 keepers van zijn lichting maakt. Mooi man.

De volgende trainingen zijn op zondag 9 februari 2020. Natuurlijk hebben we ook nog een keepersdag in de voorjaarsvakantie.

Marnix Clermonts

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.