De zondag trainingen met de keepers ook weer gestart

Wat een plezier weer bij de trainingen vandaag. De eerste keepers stonden zondag 2 februari al weer vroeg op het veld en stonden te popelen op het veld om na de winterbreak de trainingen weer te hervatten. Met passie deden de keepers er weer alles aan om een beetje beter te worden.

Bij de eerste trainingsgroepen was het de in 2011 geboren Mathijs Thedinga die de beker mee naar huis kon nemen. Mathijs speelt zijn wedstrijden bij TLC uit Leek. Sinds juni van vorig jaar zien we hem iedere week op de trainingen samen met de andere talenten. In het begin nog op de vrijdag, inmiddels steevast op de zondag. Die flexibiliteit is soms ook gewoon handig. Mathijs laat ons zien dat hij er is om beter te worden. Grappen maken doen we ook, Mathijs zijn keepers handelingen worden ook steeds beter. Alhoewel hij nog maar 8 jaar is,  is hij uit het juiste keepershout gesneden.  De lach op zijn gezicht zegt genoeg.

Mathijs Thedinga

Bij de tweede trainingsgroepen op zondag 2 februari spatte de energie er weer af. Na koortsig overleg kon Sandor Schoppen met de beker terug naar huis. De in 2008 geboren Sandor speelt zijn wedstrijden bij Be Quick Dokkum. Wat een passie heeft deze jonge knaap in zich. We zagen hem regelmatig bij keepersdagen, ook bij de talentendag in oktober dook hij weer op, simpelweg omdat hij voor het hoogste gaat. Kort daarna besloot hij dat hij graag iedere zondag naar Groningen wilde om zich te ontwikkelen. Wedstrijdecht trainen in combinatie met de juiste prikkels zullen zorgen voor een nog snellere ontwikkeling. Zo mocht hij ook al even ruiken aan het trainen met oudere jongens en meiden van 2005. Langzaam kan hij dan ervaren wat er gevraagd wordt. Het gaat hem dan ook steeds makkelijker af. Zo traint hij inmiddels als jongste knaap met keepers van 2006 en 2007. Steeds hoger wordt dan zijn plafond.

De volgende trainingen zijn op vrijdag 7 februari en zondag 9 februari a.s.

Sandor Schoppen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.